Вы находитесь на странице: 1из 3

PRETEST IN MAPEH 8

Name: Date: ___ / ___ / 2019

Directions: Read and analyze each statement. Choose the letter of the correct answer. Write the answers on space provided
before each item.

MUSIC

____ 1. The following are Cambodian instruments EXCEPT for:


a. Samphor b. Oneat c. Chhing d. Pat Waing
____ 2. This is a gong-based musical ensemble commonly used in funerals and weddings in East Malaysia.
a. Dikir Barat b. Kertok c. Silat Melayu d. Agung and Kulintang
____ 3. This ensemble is traditionally played by women in the courts of Central Thailand and Cambodia.
a. Mahori b. Khrueang Sai c. Piphat d. Dikir Barat
____ 4. An instrument of Myanmar’s hsaing waing with larger gongs in a rectangular frame.
a. Hne b. Kyi Waing c. Maung Hsaing d. Chauk Lon Pat
____ 5. It is a Japanese drum that comes in various sizes and is used to play a variety of musical genres.
a. Taiko b. Odaiko c. Tsuzumi d. Tsuridaiko
____ 6. Which of the following is an example of string instrument of Japan?
a. Nokan b. Koto c. Shakuhachi d. Sho
____ 7. Japan’s most famous flute made from bamboo.
a. Shakuhachi b. Hichiriki c. Shinobue d. Ryuteki
____ 8. Which of the following is an example of Korean musical instrument?
a. Sheng b. Pengling c. Dizi d. Geomungo
____ 9. It is a non-percussive instrument but with solid resonators.
a. Avanaddh b. Ghan c. Sushir d. Tat
____ 10. Most common instrument for keeping rhythm in Hindustani music.
a. Mridangam b. Theka c. Tabla d. Tala
____ 11. A vocal music of Pakistan that tells about love, separation, and loneliness.
a. Qawwali b. Punjabi c. Ghazal d. dholak
____ 12. One of the popular traditional songs of Japan which is translated as Cherry Blossoms in English.
a. Sakura b. nōh c. Ikebana d. kabuki
____ 13. The following are significant instruments of Israel, EXCEPT:
a. Jewish Lyre b. Shofar c. Psalterion d. Goblet
____ 14. A four-stringed musical instrument used in Peking opera performance.
a. Pi-p’a b. Yue-ch’in c. San-sien d. Siao
____ 15. A full Javanese Gamelan ensemble consists of the following, EXCEPT:
a. Suling b. Bonang c. Sona d. Kendang

ARTS

____ 1. A piece of cloth tied around the men’s head of Brunei.


a. Dastar b. Songkok c. Kopiah d. Tangkolok
____ 2. A country that has been heavily influenced by Taoism, Confucianism, and Buddhism in terms of sculpture.
a. Japan b. Laos c. Vietnam d. Philippines
____ 3. An image that is carved into the surface rather than out of it.
a. Bas form b. Alto form c. Molded sculpture d. Sunken relief sculpture
____ 4. The preferred wood for building houses and boats in Malaysia.
a. Cengal b. Balau c. Teak d. Pine
____ 5. It refers to the traditional Japanese art of paper folding.
a. Origami b. Shamanism c. Ukiyo-e d. Hanamusubi
____ 6. A decorative knot work in Korea, often called Korean knot.
a. Zhongguo b. Dorae c. Hanamusabi d. Square knot
____ 7. The country where Kabuki makeup originated.
a. Vietnam b. China c. Japan d. Korea
____ 8. It refers to the type of material used to create an artwork.
a. medium b. Design c. Theme d. Output
____ 9. Country known for making printed tablecloths, curtains, bed spreads, and shawls.
a. Uzbekistan b. Kazakhstan c. Tajikistan d. Pakistan
____ 10. Country in Central Asia known for utensil making, musical instruments, furniture, and jewelry.
a. Pakistan b. Tajikistan c. Uzbekistan d. Kazakhstan
____ 11. A homespun silk used for beautiful dresses worn by Turkmen women.
a. Shirdaks b. Tush kyiz c. Keteni d. Diyas
____ 12. Images created by removing part of the rock surface by incising, picking, and carving.
a. Petroglyphs b. Hieroglyphs c. calligraphy d. ochre
____ 13. It is the Japanese traditional drama.
a. Kabuki Theater b. Peking Opera c. Nang Shadow d. Wayang kulit
____ 14. The female characters in Kabuki wear an elaborate __________.
a. Balinese costume b. Kimono and obi c. xingtou d. Saya and barong tagalog
____ 15. How do you call the taiko drummer in Japanese?
a. Hachimaki b. Tabi c. Odaiko d. Uchite
PHYSICAL EDUCATION

____ 31. It is the ability of the heart and circulatory system to supply oxygen to muscles for an extended period of time.
a. Cardiovascular Fitness c. Flexibility
b. Muscular strength and endurance d. Body composition
____ 32. Refers to the muscle’s ability to generate force against physical objects.
a. Strength b. Weight c. Height d. Flexibility
____ 33. A test of flexibility for the lower extremities particularly the hamstring.
a. Zipper test b. Curl-ups c. Sit and reach d. Push-up
____ 34. The following are strength exercise EXCEPT
a. Triceps stretch b. Bench press c. Pull-up d. Crunch
____ 35. A kind of pass in basketball wherein the ball is thrown to the floor so that it bounces to the intended receiver.
a. Air pass b. Bounce pass c. Chest pass d. Overhead pass
____ 36. Which of the following is not a basic skill in baseball and softball?
a. Throwing b. Batting c. Catching d. Shooting
____ 37. Which is NOT an element of throwing?
a. Stride b. Grip c. Wind-up d. Delivery
____ 38. It is an offensive skill in baseball used to strike the pitched ball using a bat.
a. Throwing b. Pitching c. Running d. Hitting or Batting
____ 39. Which of the following scrabble tiles has a value of five points?
a. D b. X c. K d. A
____ 40. What is the color of the cells on the scrabble board that corresponds to a triple word score?
a. light blue b. dark red c. dark blue d. light red
____ 41. It is the most important chess piece, however it is also considered one of the weakest.
a. Queen b. King c. Bishop d. Rook
____ 42. It is the only chess piece that can move over other pieces.
a. Knight b. Pawn c. Queen d. Bishop
____ 43. A basic step in folk dancing wherein the body or part of the body moves around the wide axis.
a. Padyak b. Bend c. Saludo d. Leap
____ 44. A form of dance developed by a group of people that reflects the traditional life of the people.
a. Modern dance b. Hip hop dance c. Folk dance d. Street dance
____ 45. It is the rate of speed from fast to slow.
a. Tempo b. Intensity c. Wellness d. Accent

HEALTH

____ 46. People who spread rumors and often exaggerate information.
a. Show-off b. Worriers c. Whiners d. Gossip mongers
____ 47. These are people who grumble and complain about everything.
a. Worriers b. Whiners c. Show-off d. Bullies
____ 48. It is where the fertilized egg develops into baby.
a. Ovaries b. Fallopian tube c. Uterus d. Stomach
____ 49. It is known as the best and ideal form of infant feeding.
a. Breastfeeding b. bottle feeding c. mix feeding d. all of the above
____ 50. Which of the following beverages must a pregnant woman not take?
a. chocolate drinks b. fruit juices c. milk products d. rice wine
____ 51. What is the right age Filipinos to enter into marriage, as set by the Family code of the Philippines?
a. 15 b. 18 c. 21 d. 25
____ 52. Why do people marry?
a. For economic security c. For social status
b. For love d. all of the above
____ 53. Which is an ingredient of a happy married life?
a. commitment b. love c. sincerity d. all of the above
____ 54. These are tiny microorganisms that many of the most common diseases.
a. bacteria b. pathogens c. virus
____ 55. A pathogen that causes pneumonia.
a. bacteria b. fungus c. virus
____ 56. Prevention of Helminth diseases requires.
a. eatinggood food b. taking medicine c. maintaining cleanliness
____ 57. Direct and indirect spread of pathogens from one person to another.
a. Communicable disease b. non-communicable disease c. toxin bacteria
____ 58. It refers specifically to the smoke that a smoker directly inhales.
a. Mainstream smoke b. Second-hand smoke c. Third-hand smoke
____ 59. A condition when a person needs a drug-like alcohol and cigarette in order for the body to function normally.
a. Depress b. Independence c. Dependence
____ 60. A non-communicable disease which affects the arteries which carries blood to the brain resulting brain damage.
a. Brain stroke b. Cancer c. Chronic Obstructive Pulmonary Disease
PRETEST IN MAPEH 8 ANSWER KEY

MUSIC ARTS P.E. HEALTH


1. D 1. A 1. A 1. D
2. D 2. C 2. A 2. B
3. A 3. D 3. C 3. A
4. C 4. A 4. A 4. A
5. A 5. A 5. B 5.
6. B 6. B 6. D 6.
7. A 7. C 7. A 7.
8. D 8. A 8. D 8.
9. B 9. A 9. C 9.
10. C 10. B 10. C 10.
11. C 11. C 11. B 11.
12. A 12. A 12. A 12.
13. D 13. A 13. B 13. A
14. B 14. B 14. C 14. C
15. C 15. D 15. A 15. A