Вы находитесь на странице: 1из 4

1

Soal UKK Bahasa Inggris SD Tahun Ajaran 2016/2017 Kelas IV

Mata Pelajaran  : BAHASA INGGRIS


Sat. Pendidikan  : SD__________________
Kelas : IV (Empat)
Nama Guru :______________________
              

PETUNJUK UMUM
1. Tulis nomor dan nama Anda pada lembar jawaban yang disediakan
2. Periksa dan bacalah soal dengan teliti sebelum Anda bekerja
3. Kerjakanlah soal anda pada lembar jawaban
4. Gunakan waktu dengan efektif dan efisien
5. Periksalah pekerjaan anda sebelum diserahkan kepada Pengawas

I. Choose the correct answer by choosing between a, b, c, or, d

Text for questions number 1 to 5

Our Body

Our body is dedived into three parts. There are parts of the head, body and legs. On the
head we have hair, fore head, eyebrow, eyes, ears, nose, cheeks, mouth, lips, teeth, tongue, etc.
We use our eyes for seeing, we use ears for hearing, we use nose for smelling, and we use our
mouth for eating.

We also have shoulder, chest and stomach on the body. We have two hands. There are
five fingers in each hand. So we have ten fingers. We use our hand to hold something. For
walking, we have two legs, right and left legs.

1. How many parts are there on our body?

a. Three parts b. Two parts c. Four parts d. Five parts

2. What do we use our eyes for?

a. Seeing b. hearing c. Eating d. Smelling

3. How many fingers do we have?

a. Two fingers b. eight fingers c. Ten fingers d. Nine fingers

4. What do we use our legs for?

a. Seeing b. Walking c. Hearing d. Eating

Diunduh dari : www.jagoanbahasainggris.com


2

5. What do we use for smelling?

a. Mouth b. Eyes c. Lips d. Nose

6. Mr. Prasetyo : Hello boy! How do you do!

Boy : Hi ....

a. Good Luck b. How do you do c. Nice to meet you d. Thank you

7. Tania : I will have an English Test tomorrow, Dewi.

Dewi : Well ... Tania

a. Good luck b. Good bye c. Good morning d. Good night

8. This is ... eraser.

a. are b. a c. an d. am

9. What colour of Indonesian flag?

a. Black and white b. Yellow nd white c. green and white d. red and white

10. Arrange these words!

is - bag - The - red.

a. Is bag the red b. The red bag is c. The bag is red d. Bag is the red

11. Complete the missing letters!

B _ _ CK B _ _ RD

a. Eraser b. Blackboard c. Whiteboard d. Pencil Box

12. Whiteboard, table, chair, book, pencils, students are in the ...

a. kitchen b. bed room c. living room d. classroom

13. We are watching ... in the living room.

a. television b. radio c. telephone d. clock

14. Write in English : Bagaimana kabarmu?

a. Thank you b. I am fine c. How are you? d. What is your name?

15. Translate into English!

Diunduh dari : www.jagoanbahasainggris.com


3

Ada lima tas biru.

a. There is five blue bags. c. There are five red bags

b. There are five blue bags d. There are five black bags

II. Fill in the blank by using words in the box!

a are two hands ears

morning black bathroom eating bedroom

kitchen She doesn't I do good evening shampoo

is how good morning red an

16. Narita : Hi, I am Narita. What is your 26. We have ..................... ears.
name?
27. We use our mouth
Marisa : My name ......... Marisa. for ...............................

17. Hallo, .................. are you Windi? 28. This is ………………………. apple.

18. The colour of our hair is .......................... 29. Those ……………….... five pens.

19. There is ………………... mango in the 30. Sonia : Do you have breakfast?
refrigerator.
Tasya: Yes, .........................
20. We have two ………………... for
holding something. 31. Restu : Does she your mother?

21. It is 07.00 in the evening. We must Dian : No, .............................


say ............................. 32. I have breakfast in the
22. My mother cook rice in the …………………....
…………………….. 33. It is 08.00 in the morning. I say ... to my
23. Mr. Anto sleeps in teacher.
the ............................... 34. I take a bath in the ……………….....
24. I clean my hair with ...................... 35. The colour of blood is ...........................
25. We use ………………. for hearing.

Diunduh dari : www.jagoanbahasainggris.com


4

III. Answer these questions below! 24. shampoo 34. bathroom

36. Write five name of colours! 25. ears 35. red

37. Translate into English! 36. red, blue, black, white, green.

Ibu Rina adalah ibu saya. 37. Mrs.Rina is my mother.

38. Translate into Indonesian! 38. Saya mempunyai dua kakak laki-laki
dan satu kakak perempuan.
I have two brothers and one sister.
39. I am fine thank you.
39. Arrange this sentence!
40. hair, eyes, nose, hands, foot,
am - I - you - thank - fine.

40. Write five names of parts of body!

KUNCI JAWABAN

1. a 6. b 11. b

2. a 7. a 12. d

3. c 8. c 13. a

4. b 9. d 14. c

5. d 10. c 15. b

16. is 26. two

17. how 27. eating

18. black 28. an

19. a 29. are

20. hands 30. I do

21. good evening 31. She doesn't

22. kitchen 32. morning

23. bedroom . 33. good morning

Diunduh dari : www.jagoanbahasainggris.com