Вы находитесь на странице: 1из 7

ENVIRONMENTAL ENGINEERING

Topics Sub-total Total


A 1. Types of Pollutants 8
B 2. Applications to Pollution Control and Abatement
Chemical Process 6
Physical Process 6
Biological Process 6
C 3. Agriculture and Environment 5
D 4. Climate Change 6 37

D 5. Applications to daily living and current events 3 3


Grand Total 40

1. Revised Effluent Regulations of 1990


a. DAO 14
b. DAO 29
c. DAO 34
d. DAO 35

2. Sanitation code of the Philippines


a. PD 856
b. PD 984
c. PD 1067
d. PD 1152

3. Philippine Clean Air Act of 1999


a. RA 6969
b. RA 8749
c. RA 9003
d. PD 1586

4. Particle diameter size that can penetrate deep into the human lungs
a. 0.01 – 0.20 µm
b. 0.10 – 1.00 µm
c. 0.10 – 2.50 µm
d. 2.50 – 10.0 µm

5. The common air particulate concentration expression referring to #5


a. PM1.0
b. PM2.5
c. PM5
d. PM10
6. The temperature change in natural water bodies caused by human influence, such as the use of water
as coolant in a power plant.
a. thermal pollution
b. water pollution
c. either a or b
d. neither a or b

7. Factor that determine the severity of pollutant.


a. the chemical nature
b. the concentration
c. the persistence
d. all of the above

8. World’s biggest producer of CO2


a. China
b. Mexico
c. Russia
d. United States

9. Listed below are some common soil contaminants, one is found in rechargeable batteries.
a. cadmium
b. lead
c. mercury
d. zinc

10. The dominant source of noise pollution producing about 90% of all unwanted noise worldwide.
a. aircraft noise
b. construction
c. industrial noise
d. motor vehicle

11. It refers to refers to diffuse contamination that does not originate from a single discrete source.
a. point source pollution
b.non-point source pollution
c. run-off
d. none of the above

12. Among the following are water organic pollutants, one is not
a. ammonia
b. detergents
c. herbicides
d. insecticides

13. Is not a treatment process for turbidity


a. activated carbon
b. coagulation
c. post-chlorination
d. sedimentation
14. Is a chemical pretreatment for the removal of algae and excess odor
a. active carbon adsorption
b. filtration
c. pre-chlorination
d. both a and c

15. The process of particle agglomeration to promote settlement of suspended particulates in adequate
short/economic period of time.
a. adsorption
b. coagulation/flocculation
c. filtration
d. sedimentation

16. A bluish gas with an unpleasant smell


a. chlorine
b. chlorine dioxide
c. chloramines
d. Ozone

17. The following are common coagulant, which one is not


a. aluminum sulfate
b. chloramines
c. ferrous sulfate
d. ferric chloride

18. A water treatment process done to remove pathogens and improve aesthetic quality of water.
a. coagulation
b. disinfection
c. filtration
d. Screening

19. It is done to improve the fluoride content of water especially surface water.
a. disinfection
b. flouridation
c. Ion-exchange
d. membrane process

20. A general term denoting any wastewater, partially or completely treated, or in its natural state,
flowing out of a manufacturing plant, industrial plant or treatment plant.
a. discharge
b. effluent
c. influent
d. run-off

21. According to degree or level of treatment, this effects that removal of floatable and easily settleable
solids from wastewater.
a. pretreatment
b. primary treatment
c. secondary treatment
d. tertiary treatment

22. it is used to effect the removal or residual suspended solids, residual BOD, nutrients and others.
a. pretreatment
b. primary treatment
c. secondary treatment
d. tertiary treatment

23. It effects BOD-removal, biological in nature


a. pretreatment
b. primary treatment
c. secondary treatment
d. tertiary treatment

24. This lead to the development of sludge deposits and anaerobic condition when untreated
wastewater is discharged to the aquatic environment.
a. biodegradable organics
b. nutrients
c. suspended solids
d. total dissolved solids

25. The chemical oxidation at high temperatures where organic materials are converted into energy.
a. Burning
b Gasification
c. . Incineration
d. Pyrolysis

26. It is also known as wet collector employ a liquid to remove plastics from a gas stream.
a. absorption
b.cyclone separators
c. settling chamber
d. scrubbers

27. It is similar to settling chamber, however, instead of gravity centrifugal force is usedto effect
separation
a. absorption
b.cyclone separators
c. settling chamber
d. scrubbers

28. Commonly, the air pollutant is adsorbed on to active sites of activated carbon
a. absorption
b. filtration
c. impugement separators
d. settling chamber
29. A biological process where microorganisms decomposed the organic content of the wastes.
a. composting
b. landfarming
c. landfilling
d. none of the above

30. A characteristic of hazardous wastes that is unstable under normal condition and readily undergo
violent changes without detonating.
a. corrosivity
b. ignitability
c. reactivity
d. toxicity

31. One is not a pollution reduction method


a. demand modification
b. Physical and chemical separation
c. gas cleaning equipment
d. process modification

32. Particulate control can be done by the method


a. electrostatic precipitators
b. filters
c. gravitational and inertial collectors
d. all of the above.

33. Wet scrubbers is used for ;


a. particles >1 microns
b. particles >5 microns
c. particles >0.05 microns
d. particles <0.05 microns

34. Sampling frequency of water supply for bottled water source


a. before delivery to users
b. 1 sample monthly
c. once every 2 months
d. once every 3 moths

35. The effective way to remove bacteria and other pathogens as well as VOCs but tend to concentrate
on volatile inorganics in the water
a. boiling
b. distillation
c. filters
d. ion-exchange
36. It is used for disinfection and precipitates iron, sulfur and manganese.
a. distillation
b. ion-exchange
c. ozonation
d. UV light

37. Water pressure is used to force water molecules through a membrane leaving the contaminants
behind.
a. distillation
b. ion-exchange
c. reverse osmosis
d. UV light

38. The average Filipino produces ____solid wastes per day depending on income level.
a. 0.2 – 0.5 kg
b.0.3 - 0.5 kg
c. 0.3 – 0.7 kg
d.0.4 – 0.9 kg

39. The percentage of plastics in the Municipal Waste Composition in MM, 1999 survey
a. 9%
b. 17%
c. 19%
d 42%

40. Treatment and Disposal Options of the Municipal Solid Wastes. Which among the following has the
highest percentage?
a. controlled landfill
b. composted and recycled
c. open dumpsite
d. sanitary landfill
Answers:

1. d 11. b 21. b 31. b


2. a 12. a 22. d 32. d
3. b 13. a 23. c 33. a
4. c 14. d 24. c 34. c
5. b 15. b 25. c 35. a
6. a 16. d 26. d 36. c
7. d 17. b 27. b 37. c
8. a 18. c 28. a 38. c
9. a 19. b 29. a 39. b
10. d 20. b 30. c 40. c