Вы находитесь на странице: 1из 4

Republic of the Philippines

DEPARTMENT OF EDUCATION
Region I
SCHOOLS DIVISION OFFICE URDANETA CITY
CAYAMBANAN NATIONAL HIGH SCHOOL
Urdaneta City Pangasinan

3RD PERIODICAL EXAM


ENGLISH 11
Name:___________________________________ Date:______________
Grade and Section:_________________________ Score:_____________

Encircle the correct spelling of the word to be filled out in each sentence.

1. The _______ is doing its best to give the public a convenient living.
a. governmint b. government c. goverment d. govermen

2. we will go to the mall ___________.


a. tomorow b. tommorrow c. toomorrow d. tomorrow

3. We are going to have our quiz on ____________.


a. Wendnesday b. Wensday c. Wednesdy d. Wednesday

4. The ___________ has decided to include badminton as part of the Cluster Meet.
a. committee b. comitee c. commitee d. comitte

5. After this month, we will be having another __________ party on November 2.


a. Halowwen b. Holloween c. Haloween d. Halloween

6. Then, on December 22 we will also hold our _____________ party.


a. Chrismast b. Christmas c. Chrismas d. Cristmas

7. Dave always does his responsibility as a leader. He is such an ___________ student.


a. industrios b. indastrous c. industrous d. industrious

8. Janella’s ____________ makes her very blessed.


a. generosity b. generousity c. genirosity d. geniruosity

9. Do not forget to ask for __________ once you pay your school fees.
a. riceipt b. riciept c. receip d. receipt

10. Before the exam, students must pay their ___________ fees.
a. miscellaneous b. missellaneous c. micelaneous d. missellanous

Read the paragraph and answer the questions that follow:

A myth is a story that tries to answer the beginning of things, often involving supernatural beings. A
myth is traditionally believed to be true, and is spread by word of mouth during earliest time of human
history. It usually tells stories of natural phenomena and the adventures of gods and goddesses, heroes and
monsters. To this day, myths are still a source of fantasies and adventures.

11. The statement that best summarizes the paragraph is ______________.


a. A myth is a story involving creation.
b. A myth is a story of heroes and gods and natural event.
c. A myth is a story of early people and heroes similar to legends.
d. A myth is traditional tale of the origin of things or events with divine participation.

12. A plot summary ___________________.


a. Shares the lesson of a story.
b. Tells the story using the author’s words.
c. Retells the story’s most important events.
d. Includes all details as narrated in the story.

Read the paragraph and copy the letter of the word/group of words that completes each numbered item.

The group joined a dance contest. They tried to come up with the best performance that the group
could have, but as they received the comments from the audience, they got annoyed. First, someone told the
performance was an imitation it was an original concept. Then, another comment from the audience came out
of pointing at the execution of every moment seemed unrehearsed and appeared to be a twisted metal spring
when the execution of the movement was well-coordinated. Another was a comment that the performance
was complete disaster even if they received the loudest and longest applause from the audience. The group
remained patient and continued to hope that they would bring home the bacon. Surprisingly, in spite of the
comments given by the audience still the group was declared as the champion.

13. This passage is an example of:


a. Metaphor b. simile c. personification d. hyperbole

Arrange the following details chronologically based on the selection. Write only the letters to indicate the
order.

________14. The group remained patient and continued to hope that they would bring home the bacon.
________15. Someone told the performance was an imitation even it was an original concept.
________16. The group joined a dance contest.
________17. The group was declared as the champion.
________18. Some commented that the performance was complete disaster.

19. Refer to the selection. The following are the importance of signal words first, then, next and another
EXCEPT:
a. Help the readers to easily understand the flow of events.
b. Logically connect all the details found in the story.
c. Serve as a guide for the reader’s to read.
d. Make the reading boring and enjoyable.

Tell whether each statement is FIGURATIVE or LITERAL language. Write your answer in the blank.

___________20. They received the loudest and longest applause from the audience.
___________21. They hope to bring home the bacon.
___________22. The group was declared as the champion.
___________23. The performance was a complete disaster.
___________24. Eddie and Delia are siblings.
___________25. Eddie and Delia are worlds apart.

Read the questions thoroughly. Encircle the letter of the correct answer.

26. Literal meaning is defined as ______________.


a. Basic meaning b. hidden meaning c. functional meaning d. idiomatic meaning

27. The figure of speech that uses like or as in comparison is called a ______________.
a. Metaphor b. simile c. personification d. hyperbole

28. The word apprehension means _______________.


a. Fear b. joy c. sadness d. anger

29. The place in school that you go for research.


a. Library b. office c. canteen d. gate

30. A summary has a/an ________________.


a. Longer version of the original
b. Shorter version of the original
c. Rewritten version of the original
d. Opinionated version of the original

31. Figurative meaning is defined as ____________________.


a. Basic meaning b. hidden meaning c. functional meaning d. idiomatic meaning

Write a short paragraph on the following situations below. Be able to use pronouns correctly to indicate
its/their right antecedents. (8 points each)

a. Celina witnesses an argument between two neighbors on the mango tree in between their fence.
b. The barangay captain tries to settle the dispute between Mrs. Castro and Mrs. Dizon regarding the
quarrel of their children.

****END OF EXAM****

Prepared by: Noted:

JEMIMAH R. PAA ARSENIA T. MANUEL


Subject Teacher Principal II
Key Answers

1. B
2. D
3. D
4. A
5. D
6. B
7. D
8. A
9. D
10. A
11. D
12. C
13. A
14. C
15. B
16. A
17. E
18. D
19. D
20. Figurative
21. Figurative
22. Literal
23. Figurative
24. Literal
25. Figurative
26. A
27. B
28. A
29. A
30. B
31. D
32. -39. Essay
40- 47. Essay
48-50. Bonus points

Оценить