Вы находитесь на странице: 1из 9

www.man-dra.mk | dragan@man-dra.mk | contact@man-dra.

mk
Бул.Војводина б.б.
(во кругот на Славија)
тел/факс: 02/317 15 19
моб: 070 / 23 67 67
моб: 070 / 350 828
ЕЛЕКТРО МАТЕРИЈАЛИ
ИНДУСТРИСКА ЕЛЕКТРОНИКА , АВТОМАТИКА , ПРОЦЕСНО УПРАВУВАЊЕ

Ценовник Април 2016

Основна Цена со
Шифра Назив на производот Тип Опис
цена ДДВ
Автоматски осигурувач (Индустриска гама)
1106 Автоматски осигурувач 8kA MDS6-63 6A C 121,19 143,00
1110 Автоматски осигурувач 8kA MDS6-63 10A C 110,17 130,00
1116 Автоматски осигурувач 8kA MDS6-63 16A C 110,17 130,00
1120 Автоматски осигурувач 8kA MDS6-63 20A C 110,17 130,00
1125 Автоматски осигурувач 8kA MDS6-63 25A C 110,17 130,00
1132 Автоматски осигурувач 8kA MDS6-63 32A C 121,19 143,00
1140 Автоматски осигурувач 8kA MDS6-63 40A C 150,00 177,00
1150 Автоматски осигурувач 8kA MDS6-63 50A C 166,10 196,00
1163 Автоматски осигурувач 8kA MDS6-63 63A C 188,14 222,00
11063 Автоматски осигурувач 8kA Трополен MDS6-63 6C 363,56 429,00
11103 Автоматски осигурувач 8kA Трополен MDS6-63 10A C 330,51 390,00
11163 Автоматски осигурувач 8kA Трополен MDS6-63 16A C 330,51 390,00
11203 Автоматски осигурувач 8kA Трополен MDS6-63 20A C 330,51 390,00
11253 Автоматски осигурувач 8kA Трополен MDS6-63 25A C 330,51 390,00
11323 Автоматски осигурувач 8kA Трополен MDS6-63 32A C 364,41 430,00
11403 Автоматски осигурувач 8kA Трополен MDS6-63 40A C 449,15 530,00
11503 Автоматски осигурувач 8kA Трополен MDS6-63 50A C 500,00 590,00
11633 Автоматски осигурувач 8kA Трополен MDS6-63 63A C 564,41 666,00
Автоматски осигурувач (Домаша гама)
1206(1) Автоматски осигурувач 6кА MDP1-63 6A C (B) 100,85 119,00
1210(1) Автоматски осигурувач 6кА MDP1-63 10A C (B) 90,68 107,00
1216(1) Автоматски осигурувач 6кА MDP1-63 16A C (B) 90,68 107,00
1220(1) Автоматски осигурувач 6кА MDP1-63 20A C (B) 90,68 107,00
1225(1) Автоматски осигурувач 6кА MDP1-63 25A C (B) 90,68 107,00
1232(1) Автоматски осигурувач 6кА MDP1-63 32A C (B) 100,85 119,00
1240(1) Автоматски осигурувач 6кА MDP1-63 40A C (B) 103,39 122,00
1250(1) Автоматски осигурувач 6кА MDP1-63 50A C (B) 123,73 146,00
1263(1) Автоматски осигурувач 6кА MDP1-63 63A C (B) 144,92 171,00
1100 Подножје за осигурувач ДИН 20x5mm топлив 144,07 170,00
Ножести осигурувачи (Индустриска гама)
170032 Ножест осигурувач NT00C 32A 88,98 105,00
170050 Ножест осигурувач NT00C 50A 88,98 105,00
170063 Ножест осигурувач NT00C 63A 88,98 105,00
170080 Ножест осигурувач NT00C 80A 88,98 105,00
1700100 Ножест осигурувач NT00C 100A 88,98 105,00
1700125 Ножест осигурувач NT00 125A 88,98 105,00
1700160 Ножест осигурувач NT00 160A 88,98 105,00
17063 Ножест осигурувач NT0 63A 165,25 195,00
17080 Ножест осигурувач NT0 80A 165,25 195,00
170100 Ножест осигурувач NT0 100A 165,25 195,00
170125 Ножест осигурувач NT0 125A 165,25 195,00
170160 Ножест осигурувач NT0 160A 165,25 195,00
171100 Ножест осигурувач NT1 63A 227,12 268,00
171100 Ножест осигурувач NT1 100A 227,12 268,00
171160 Ножест осигурувач NT1 160A 227,12 268,00
171250 Ножест осигурувач NT1 250A 227,12 268,00
171250 Ножест осигурувач NT2 400A 316,95 374,00
17001 Подножје за ножест осигурувач NT00C/00 160A/690V 126,27 149,00
17002 Подножје за ножест осигурувач NT0 160A/690V 172,03 203,00
17003 Подножје за ножест осигурувач NT1 250A/690V 317,80 375,00
1710 Трополен осигурувач со прекинувач SR-17 100A 1.127,12 1.330,00
1716 Трополен осигурувач со прекинувач SR-17 160A 1.491,53 1.760,00
1725 Трополен осигурувач со прекинувач SR-17 250A 3.415,25 4.030,00
1740 Трополен осигурувач со прекинувач SR-17 400A 5.423,73 6.400,00
12000 Подножје за стаклен осиг. за на куќиште FUSE0-10A f14mm 74,58 88,00
12015 Осигурувач за на куќиште - биметал BM15A f13 110,17 130,00
Сигнализација (Домашна гама)
1101 Помошен контакт за Авт. Осигурувач MDS1 180,51 213,00
1310 ДИН Сигнална сијаличка црвена 63,56 75,00
1320 ДИН Ѕвоно 230V 110,17 130,00
1608 Автомат за скалично светло ELPA-8 16A 745,76 880,00
Заштитна фид склопка (Домашна гама)
1301 Заштитна фид склопка двополна F362 25A/30mA 455,93 538,00
1302 Заштитна фид склопка F364 40A/30mA 720,34 850,00
1303 Заштитна фид склопка F364 63A/30mA 762,71 900,00
1304 Заштитна фид склопка F364 40A/300mA 720,34 850,00
1305 Заштитна фид склопка F364 63A/300mA 762,71 900,00
13012 Заштитна фид склопка двополна MDL 40A/0,03A 40A/30mA 545,76 644,00
13022 Заштитна фид склопка MDL 40A/0,03A 40A/30mA 1.005,93 1.187,00
13032 Заштитна фид склопка MDL 63A/0,03A 63A/30mA 1.042,37 1.230,00
13042 Заштитна фид склопка MDL 40A/0,3A 40A/300mA 1.005,93 1.187,00
13052 Заштитна фид склопка MDL 63A/0,3A 63A/300mA 1.042,37 1.230,00
13062 Заштитна фид склопка MDL 63A/0,5A 63A/500mA 1.042,37 1.230,00
13072 Заштитна фид склопка MDL 40A/0,5A 40A/500mA 1.005,93 1.187,00
Заштитна АС склопка (Индустриска гама)
1316 Заштитна АС склопка 160A Трополна 160A 3.613,56 4.264,00
1325 Заштитна АС склопка 250A Трополна 250A 8.042,37 9.490,00
1340 Заштитна АС склопка 400A Трополна 400A 10.741,53 12.675,00
1350 Намотка за далечинска контрола za 160A AS 220V 1.711,86 2.020,00
1351 Намотка за далечинска контрола za 250/400A 220V 3.110,17 3.670,00
GMC Контактор (Индустриска гама)
1409 GMC Контактор (електромагнетен) GMC-09 (9A) 4kW/440V AC3 576,27 680,00
1412 GMC Контактор (електромагнетен) GMC-12 (12A) 5,5kW/440V AC3 620,34 732,00
1418 GMC Контактор (електромагнетен) GMC-18 (18A) 7,5kW/440V AC3 661,02 780,00
1422 GMC Контактор (електромагнетен) GMC-22 (22A) 11kW/440V AC3 788,14 930,00
1432 GMC Контактор (електромагнетен) GMC-32 (32A) 15kW/440V AC3 1.254,24 1.480,00
1440 GMC Контактор (електромагнетен) GMC-40 (40A) 18,5kW/440V AC3 1.398,31 1.650,00
1465 GMC Контактор (електромагнетен) GMC-65 (65A) 30kW/440V AC3 2.288,14 2.700,00
1485 GMC Контактор (електромагнетен) GMC-85 (85A) 45kW/440V AC3 2.584,75 3.050,00
14125 GMC Контактор (електромагнетен) GMC-125(125A) 60kW/440V AC3 7.065,25 8.337,00
14150 GMC Контактор (електромагнетен) GMC-150(150A) 75kW/440V AC3 8.834,75 10.425,00
1401 Намотка за GMC контактор GMC - 22/40 24 V / 50Hz 152,54 180,00
1402 Намотка за GMC контактор GMC - 22/40 110 V / 50Hz 152,54 180,00
1403 Намотка за GMC контактор GMC - 22/40 380 V / 50Hz 152,54 180,00
1500 Помошен контакт за GMC контактор PK 2NO+2NC 169,49 200,00
ДМ Контактор (Индустриска гама)
1530 ДМ Контактор GV2 M05 0,63 - 1 A 815,25 962,00
1531 ДМ Контактор GV2 M06 1 - 1,6 A 815,25 962,00
1532 ДМ Контактор GV2 M07 1,6 - 2,5 A 815,25 962,00
1533 ДМ Контактор GV2 M08 2,5 - 4 A 815,25 962,00
1534 ДМ Контактор GV2 M10 4 - 6,3 A 847,46 1.000,00
1535 ДМ Контактор GV2 M14 6 - 10 A 903,39 1.066,00
1536 ДМ Контактор GV2 M16 9 - 14 A 974,58 1.150,00
1537 ДМ Контактор GV2 M20 13 - 18 A 1.025,42 1.210,00
1538 ДМ Контактор GV2 M21 17-23A 1.067,80 1.260,00
15381 ДМ Контактор GV2 M22 20-25A 1.101,69 1.300,00
1539 ДМ Контактор GV2 M32 24-32 A 1.169,49 1.380,00
1540 Помошен контакт за ДМ контактор GV2 M 1-1 152,54 180,00
1541 Помошен контакт за ДМ контактор - страничен GV2 AN-1 1-1 152,54 180,00
1560 Кутија за ДМ контактор OG 254,24 300,00
Релеи (Индустриска гама)
6000 Реле за фазна заштита и редослед FFR-4 1.864,41 2.200,00
6001 Реле за контрола на ниво (ниво метар) LLKR-4 1.525,42 1.800,00
6002 Фото електрично реле кружно FR-3 1.101,69 1.300,00
6011 Мултифункциско временско реле 7 функ. (Y/D) 1NC + 2NO 1.525,42 1.800,00
60001 Програмиабилен дигитален тајмер ДИН неделен DEBFLEX 15A/230V 1.567,80 1.850,00
1410 Подножје за микро реле 5 пина дин NO+NC 1K 159,32 188,00
1411 Подножје за микро реле 8 пина дин 2NO+2NC 2K 159,32 188,00
14101 Микро реле 12V 5 пина 12V DC 1NO+NC 10A 127,12 150,00
14102 Микро реле 24V 5 пина 24V DC 1NO+NC 10A 127,12 150,00
14111 Микро реле 12V 8 пина 12V DC 2NO+NC 8A 127,12 150,00
14112 Микро реле 24V 8 пина 24V DC 2NO+NC 8A 127,12 150,00
14001 Реле со 11 пина 24 V DC 3no/nc 10A 211,86 250,00
14002 Реле со 11 пина 24V/AC 3no/nc 10A 211,86 250,00
14003 Реле со 11 пина 110V/AC 3no/nc 10A 211,86 250,00
14004 Реле со 11 пина 230V/AC 3no/nc 10A 211,86 250,00
14009 Подножје за реле 11 пина DIN 84,75 100,00
14225 Солид стејт реле 3-36V/DC 380VAC/25A 635,59 750,00
142401 Солид стејт реле 3-36V/DC 380VAC/40A 720,34 850,00
142402 Солид стејт реле 90-270V/AC 380VAC/40A 720,34 850,00
14240 Солид стејт реле pot.470K/2W 380VAC/40A 720,34 850,00
14260 Солид стејт реле 3-36V/DC 380VAC/60A 1.355,93 1.600,00
1501 Биметално реле LKH LKH-22 0.82A 508,47 600,00
1502 Биметално реле LKH LKH-22 1,3A 508,47 600,00
1503 Биметално реле LKH LKH-22 2,1A 508,47 600,00
1504 Биметално реле LKH LKH-22 3,3A 508,47 600,00
1505 Биметално реле LKH LKH-22 5A 508,47 600,00
1506 Биметално реле LKH LKH-22 6,5A 508,47 600,00
1507 Биметално реле LKH LKH-22 7,5A 508,47 600,00
1508 Биметално реле LKH LKH-22 8,5A 508,47 600,00
1509 Биметално реле LKH LKH-22 11A 508,47 600,00
1510 Биметално реле LKH LKH-22 15A 508,47 600,00
1511 Биметално реле LKH LKH-22 19A 508,47 600,00
1512 Биметално реле LKH LKH-40 19A 847,46 1.000,00
1513 Биметално реле LKH LKH-40 22A 847,46 1.000,00
1514 Биметално реле LKH LKH-40 30A 847,46 1.000,00
1515 Биметално реле LKH LKH-40 34A 847,46 1.000,00
1516 Биметално реле LKH LKH-85 42A 1.440,68 1.700,00
1517 Биметално реле LKH LKH-85 55A 1.440,68 1.700,00
1518 Биметално реле LKH LKH-85 65A 1.440,68 1.700,00
1518 Биметално реле LKH LKH-85 74A 1.440,68 1.700,00
Шуко индустриски приклучници
1330 ДИН шуко приклучница 16A DIN 148,31 175,00
1900 Шуко монтажна приклучница Монофазен 16A 55,08 65,00
1930 Шуко ОГ приклучница Монофазен 16A 76,27 90,00
1931 Шуко машка приклучница Монофазен 16A 55,08 65,00
6025 Шуко заштита 2KVA 900,85 1.063,00
УТЕ индустриски приклучници
19013 УТЕ приклучница 2П+Е Машки 013 16A 122,88 145,00
19014 УТЕ приклучница 3П+Е Машки 014 16A 151,69 179,00
19015 УТЕ приклучница 3П+Н+Е Машки 015 16A 181,36 214,00
19113 УТЕ приклучница 2П+Е ОГ Женски 113 16A 188,98 223,00
19114 УТЕ приклучница 3П+Е ОГ Женски 114 16A 214,41 253,00
19115 УТЕ приклучница 3П+Н+Е ОГ Женски 115 16A 237,29 280,00
19213 УТЕ приклучница 2П+Е прод. Женски 213 16A 151,69 179,00
19214 УТЕ приклучница 3П+Е прод. Женски 214 16A 177,97 210,00
19215 УТЕ приклучница 3П+Н+Е прод. Женски 215 16A 214,41 253,00
19023 УТЕ приклучница 2П+Е Машки 023 32A 200,00 236,00
19024 УТЕ приклучница 3П+Е Машки 024 32A 228,81 270,00
19025 УТЕ приклучница 3П+Н+Е Машки 025 32A 258,47 305,00
19123 УТЕ приклучница 2П+Е ОГ Женски 123 32A 250,85 296,00
19124 УТЕ приклучница 3П+Е ОГ Женски 124 32A 270,34 319,00
19125 УТЕ приклучница 3П+Н+Е ОГ Женски 125 32A 286,44 338,00
19223 УТЕ приклучница 2П+Е прод. Женски 223 32A 242,37 286,00
19224 УТЕ приклучница 3П+Е прод. Женски 224 32A 251,69 297,00
19225 УТЕ приклучница 3П+Н+Е прод. Женски 225 32A 270,34 319,00
19413 УТЕ приклучница 2П+Е вградна Женски 413 16A 151,69 179,00
19415 УТЕ приклучница 3П+Н+Е вградна Женски 415 16A 200,00 236,00
19423 УТЕ приклучница 2П+Е вградна Женски 423 32A 192,37 227,00
19425 УТЕ приклучница 3П+Н+Е вградна Женски 425 32A 259,32 306,00
19035 УТЕ приклучница 3П+Н+Е Машки 035 63A 858,47 1.013,00
19135 УТЕ приклучница 3П+Н+Е Женски 135 63A 1.288,14 1.520,00
Штекери и прекинувачи (Домашна гама)
1601 Шуко штекер Монофазен 16A 67,80 80,00
1604 Прекинувач сериски Дупли 10A 86,44 102,00
1605 Прекинувач обичен/Тастер за ѕвоно 10A 83,90 99,00
1607 Телефонски приклучок Единечен 169,49 200,00
1608 Телефонски приклучок Дупли 334,75 395,00
1609 ТВ Приклучок Единечен 104,24 123,00
1610 ТВ Приклучок + Мрежен 327,97 387,00
1611 Мрежен компјутерски приклучок Единечен 262,71 310,00
1612 Мрежен компјутерски приклучок Дупли 485,59 573,00
Стандардни уводници
2007 Уводник F7mm PG7 стандарден 5,93 7,00
2009 Уводник F9mm PG9 стандарден 6,78 8,00
2011 Уводник F11mm PG11 стандарден 8,47 10,00
2013 Уводник F13,5mm PG13.5 стандарден 11,86 14,00
2016 Уводник F16mm PG16 стандарден 13,56 16,00
2019 Уводник F19mm PG19 стандарден 16,95 20,00
2021 Уводник F21mm PG21 стандарден 21,19 25,00
2025 Уводник F25mm PG25 стандарден 25,42 30,00
2029 Уводник F29mm PG29 стандарден 32,20 38,00
2036 Уводник F36mm PG36 стандарден 57,63 68,00
2042 Уводник F42mm PG42 стандарден 73,73 87,00
2048 Уводник F48mm PG48 стандарден 96,61 114,00
2063 Уводник F63mm PG63 стандарден 161,02 190,00
Водоотпорни уводници
2111 Уводник F11mm PG11N водоотпорен 16,95 20,00
2113 Уводник F13,5mm PG13,5N водоотпорен 19,49 23,00
2116 Уводник F16mm PG16N водоотпорен 22,03 26,00
2121 Уводник F21mm PG21N водоотпорен 33,90 40,00
2129 Уводник F29mm PG29N водоотпорен 41,53 49,00
2136 Уводник F36mm PG36N водоотпорен 68,64 81,00
2142 Уводник F42mm PG42N водоотпорен 77,97 92,00
Спојни елементи (Индустриска гама)
3004 Редна лустер клема PA 4mm 23,73 28,00
3006 Редна лустер клема PA 6mm 31,36 37,00
3010 Редна лустер клема PA 10mm 44,92 53,00
3016 Редна лустер клема PA 16mm 88,14 104,00
3025 Редна лустер клема PA 25mm 152,54 180,00
3035 Редна лустер клема PA 35mm 241,53 285,00
3040 Редна лустер клема PA 40mm 457,63 540,00
3102 Редна ВС клема сива JXB 2,5mm 11,86 14,00
3104 Редна ВС клема сива JXB 4mm 17,80 21,00
3106 Редна ВС клема сива JXB 6mm 23,73 28,00
3110 Редна ВС клема сива JXB 10mm 33,05 39,00
3116 Редна ВС клема сива JXB 16mm 39,83 47,00
3135 Редна ВС клема сива JXB 35mm 68,64 81,00
3170 Редна ВС клема сива JXB 70mm 262,71 310,00
31022 Редна ВС клема сина JXB 2,5mm 13,56 16,00
31042 Редна ВС клема сина JXB 4mm 21,19 25,00
31062 Редна ВС клема сина JXB 6mm 26,27 31,00
31102 Редна ВС клема сина JXB 10mm 36,44 43,00
31162 Редна ВС клема сина JXB 16mm 44,07 52,00
31352 Редна ВС клема сина JXB 35mm 72,03 85,00
31702 Редна ВС клема сина JXB 70mm 288,14 340,00
3202 Редна ВС клема заземјување EK 2,5mm 41,53 49,00
3204 Редна ВС клема заземјување EK 4 mm 49,15 58,00
3206 Редна ВС клема заземјување EK 6 mm 61,86 73,00
3210 Редна ВС клема заземјување EK 10 mm 74,58 88,00
3216 Редна ВС клема заземјување EK 16 mm 100,00 118,00
3235 Редна ВС клема заземјување EK 35 mm 175,42 207,00
31021 Крајна плочка ВС 2,5 mm 7,63 9,00
31041 Крајна плочка ВС 4 mm 8,47 10,00
31061 Крајна плочка ВС 6 mm 9,32 11,00
31101 Крајна плочка ВС 10 mm 12,71 15,00
31161 Крајна плочка ВС 16 mm 16,10 19,00
31351 Крајна плочка ВС 35 mm 22,88 27,00
31701 Крајна плочка ВС 70 mm 46,61 55,00
3100 Крајна затезна плочка DIN 12,71 15,00
4006 Кабел папуча бакарна SC 6 - 5 mm 5,93 7,00
40068 Кабел папуча бакарна SC 6 - 8 mm 5,93 7,00
40106 Кабел папуча бакарна SC 10 - 6 mm 8,47 10,00
40108 Кабел папуча бакарна SC 10 - 8 mm 8,47 10,00
401010 Кабел папуча бакарна SC 10 - 10 mm 8,47 10,00
401608 Кабел папуча бакарна SC 16 - 8 mm 11,02 13,00
401610 Кабел папуча бакарна SC 16 - 10 mm 11,02 13,00
402510 Кабел папуча бакарна SC 25 - 10 mm 15,25 18,00
402512 Кабел папуча бакарна SC 25 - 12 mm 15,25 18,00
403510 Кабел папуча бакарна SC 35 - 10 mm 20,34 24,00
403512 Кабел папуча бакарна SC 35 - 12 mm 20,34 24,00
405010 Кабел папуча бакарна SC 50 - 10 mm 33,05 39,00
405012 Кабел папуча бакарна SC 50 - 12 mm 33,05 39,00
407010 Кабел папуча бакарна SC 70 - 10 mm 54,24 64,00
407012 Кабел папуча бакарна SC 70 - 12 mm 54,24 64,00
409510 Кабел папуча бакарна SC 95 - 10 mm 88,98 105,00
409512 Кабел папуча бакарна SC 95 - 12 mm 88,98 105,00
412012 Кабел папуча бакарна SC 120 - 12 mm 115,25 136,00
412014 Кабел папуча бакарна SC 120 - 14 mm 115,25 136,00
415010 Кабел папуча бакарна SC 150 - 10 mm 144,07 170,00
415014 Кабел папуча бакарна SC 150 - 14 mm 144,07 170,00
418514 Кабел папуча бакарна SC 185 - 14 mm 203,39 240,00
424012 Кабел папуча бакарна SC 240 - 12mm 245,76 290,00
41016 Кабел папуча алуминиум бакарна DTL-2 16 mm 84,75 100,00
41025 Кабел папуча алуминиум бакарна DTL-2 25 mm 89,83 106,00
41035 Кабел папуча алуминиум бакарна DTL-2 35 mm 93,22 110,00
41050 Кабел папуча алуминиум бакарна DTL-2 50 mm 106,78 126,00
41070 Кабел папуча алуминиум бакарна DTL-2 70 mm 115,25 136,00
41095 Кабел папуча алуминиум бакарна DTL-2 95 mm 122,03 144,00
41120 Кабел папуча алуминиум бакарна DTL-2 120 mm 203,39 240,00
41150 Кабел папуча алуминиум бакарна DTL-2 150 mm 237,29 280,00
42016 Кабел папуча бакарна со штраф SA 16-25-1 16-25 mm 50,85 60,00
42035 Кабел папуча бакарна со штраф SA 25-35-2 25-35 mm 76,27 90,00
42070 Кабел папуча бакарна со штраф SA 50-70-2 50-70 mm 101,69 120,00
42095 Кабел папуча бакарна со штраф SA 70-95-2 70 - 95 mm 139,83 165,00
42120 Кабел папуча бакарна со штраф SA 95-120-2 95 -120 mm 185,59 219,00
4424 Кабел папуча изолирана - окаста RVL2-4 100 парчиња 152,54 180,00
4434 Кабел папуча изолирана - окаста RVL2-5 100 парчиња 169,49 200,00
4435 Кабел папуча изолирана - окаста RV3,5-4 100 парчиња 220,34 260,00
4431 Кабел папуча изолирана - окаста RV3,5-10 100 парчиња 372,88 440,00
4455 Кабел папуча изолирана - окаста RV5,5-5 100 парчиња 296,61 350,00
4456 Кабел папуча изолирана - окаста RV5,5-6 100 парчиња 347,46 410,00
4458 Кабел папуча изолирана - окаста RV5,5-8 100 парчиња 474,58 560,00
4451 Кабел папуча изолирана - окаста RV5,5-10 100 парчиња 546,61 645,00
4524 Кабел папуча изолирана - виљушкаста SVM2-4 100 парчиња 161,02 190,00
4525 Кабел папуча изолирана - виљушкаста SVS2-5 100 парчиња 167,80 198,00
4534 Кабел папуча изолирана - виљушкаста SV3,5-4 100 парчиња 294,92 348,00
4554 Кабел папуча изолирана - виљушкаста SVL5-4 100 парчиња 290,68 343,00
4556 Кабел папуча изолирана - виљушкаста SVS5,5-6 100 парчиња 360,17 425,00
4405 Изолирана автоклема FDD5-250 100 парчиња 205,08 242,00
4402 Изолирана автоклема FDD2-250 100 парчиња 164,41 194,00
4601 Туљак изолиран E1008 100 парчиња 55,93 66,00
4602 Туљак изолиран E1508 100 парчиња 59,32 70,00
4603 Туљак изолиран E1012 100 парчиња 66,10 78,00
4604 Туљак изолиран E0508 100 парчиња 55,93 66,00
4605 Туљак изолиран E7508 100 парчиња 55,93 66,00
4606 Туљак изолиран E4009 100 парчиња 98,31 116,00
4607 Туљак изолиран E2508 100 парчиња 72,88 86,00
4608 Туљак изолиран 6mm /18mm долг E6-18 100 парчиња 184,75 218,00
4609 Туљак изолиран 10mm/18mm долг E10-18 100 парчиња 228,81 270,00
4610 Туљак изолиран 16mm-18mm долг E16-18 100 парчиња 296,61 350,00
4611 Туљак изолиран 25mm-22mm долг E25-22 100 парчиња 411,86 486,00
4612 Туљак изолиран 35mm-25mm долг E35-25 100 парчиња 481,36 568,00
4613 Туљак изолиран 50mm-20mm долг E50-20 100 парчиња 700,00 826,00
Краткоспојник
3306 Краткоспојник заземјување 6 pina/16mm 63mm 35,59 42,00
3310 Краткоспојник заземјување 10 pina/16mm 93mm 51,69 61,00
3312 Краткоспојник заземјување 12 pina/16mm 108mm 59,32 70,00
33106 Краткоспојник изолиран син 6 pina/16mm 63mm 38,14 45,00
33110 Краткоспојник изолиран син 10 pina/16mm 93mm 55,93 66,00
33112 Краткоспојник изолиран син 12 pina/16mm 108mm 67,80 80,00
Бакарен изолиран краткоспојник за Автоматски Осигурувачи
4201 Бакарна шина за Автоматски Осигурувачи BB101 1m/63A 271,19 320,00
4211 Бакарна шина за Автоматски Осигурувачи BB101 U 1m/63A 347,46 410,00
4203 Бакарна шина за Автоматски Осигурувачи BB301 1m/63A 762,71 900,00
4213 Бакарна шина за Автоматски Осигурувачи BB301 U 1m/63A 805,08 950,00
Стански табли (Домашна гама)
2204 Станска Табла ОГ TSM4 ОГ 144,07 170,00
2208 Станска Табла ОГ TSM8 ОГ 203,39 240,00
2212 Станска Табла ОГ TSM12 ОГ 374,58 442,00
2218 Станска Табла ОГ TSM18 ОГ 508,47 600,00
2224 Станска Табла ОГ TSM24 ОГ 628,81 742,00
2236 Станска Табла ОГ TSM36 ОГ 912,71 1.077,00
2312 Станска Табла Вградна TSM12 Вградна 374,58 442,00
2318 Станска Табла Вградна TSM18 Вградна 508,47 600,00
2324 Станска Табла Вградна TSM24 Вградна 628,81 742,00
2336 Станска Табла Вградна TSM36 Вградна 912,71 1.077,00
Дозни (Домашна гама)
2251 ОГ Дозна 85х85х50mm IP65 ОГ 77,97 92,00
2252 ОГ Дозна Ф80х50mm IP65 ОГ 68,64 81,00
2253 ОГ Дозна 100х100х70mm IP65 ОГ 88,98 105,00
2254 ОГ Дозна 150х110х70mm IP65 ОГ 127,97 151,00
2255 ОГ Дозна 200х100х70mm IP65 ОГ 131,36 155,00
2256 ОГ Дозна 400х300х80mm IP65 ОГ 698,31 824,00
2257 ОГ Дозна 150х150х70mm IP65 ОГ 158,47 187,00
2258 ОГ Дозна 200х200х80mm IP65 ОГ 291,53 344,00
2259 ОГ Дозна 300х250х120mm IP65 ОГ 518,64 612,00
2260 ОГ Дозна 400х350х120mm IP65 ОГ 662,71 782,00
2261 ОГ Дозна 200х155х80mm IP65 ОГ 227,12 268,00
2350 Вградна разводна дозна 150х100mm 801 Вградна 40,68 48,00
2351 Вградна разводна дозна 150х150mm 802 Вградна 50,85 60,00
2352 Вградна разводна дозна 200х150mm 803 Вградна 93,22 110,00
2360 Дозна за Ѕид (вградна) Ф60 Вградна 3,39 4,00
2361 Дозна за Гипс (вградна) Ф60 Вградна 16,95 20,00
2362 Дозна за Ѕид (вградна) Ф78 Вградна 6,78 8,00
2363 Дозна за Гипс (вградна) Ф78 Вградна 16,95 20,00
2364 Дозна за Ѕид (вградна) 95х95мм Вградна 7,63 9,00
2365 Дозна за Гипс (вградна) 95х95мм Вградна 18,64 22,00
Пластични ормари (Индустриска гама)
2270 Пластичен ормар 300х200х100mm IP65 ОГ 1.059,32 1.250,00
2271 Пластичен ормар 300х200х150mm IP65 ОГ 1.169,49 1.380,00
2272 Пластичен ормар 300х200х200mm IP65 ОГ 1.279,66 1.510,00
2273 Пластичен ормар 400х300х160mm IP65 ОГ 1.949,15 2.300,00
2274 Пластичен ормар 400х300х200mm IP65 ОГ 2.050,85 2.420,00
2275 Пластичен ормар 600х400х200mm IP65 ОГ 2.881,36 3.400,00
2276 Пластичен ормар 700х500х200mm IP65 ОГ 3.593,22 4.240,00
Тастери и префрлувачи (Индустриска гама)
1810 Старт-Стоп сијаличка XB2-BW8475 22 mm 211,86 250,00
1810 Старт-Стоп тастер XB2-BЛ8325 22 mm 211,86 250,00
1811 Префрлувач 1-0-2 XB2-BD45 22mm 169,49 200,00
1812 Префрлувач Тастер 1-0-2 XB2-BD45 22mm 169,49 200,00
18123 Електрична брава со клуч XB2-BG21 22mm 169,49 200,00
1814 Тастер старт зелен NO XB2-BA31 22mm 114,41 135,00
18143 Тастер старт зелен со сијаличка230V LAY5BW3161 22mm 228,81 270,00
18141 Тастер старт црн NO XB2-BA21 22mm 114,41 135,00
18144 Тастер старт бел NO+NC XB2-BA15 22mm 114,41 135,00
1816 Тастер стоп црвен XB2-BA12 22mm 114,41 135,00
18163 Тастер стоп црвен со сијаличка 230V LAY5BW3162 22mm 228,81 270,00
1817 Тотал стоп XB2-BC42 40mm 169,49 200,00
1818 Тотал стоп XB2-BR42 60mm 186,44 220,00
1820 Тотал стоп со заглавување XB2-BS542 40mm 254,24 300,00
1819 Тотал стоп со заглавување XB2-BS442 28mm 254,24 300,00
1821 Префрлувач 0-1 XB2-BD21 22mm 152,54 180,00
1822 Контакт за тастер NC 67,80 80,00
1823 Контакт за тастер NO 67,80 80,00
1824 Префрлувач 0-1 тастер 22mm 152,54 180,00
180001 Тастер црвен на лемење NO 16mm 84,75 100,00
180002 Прекинувач црн на лемење NO 16mm 84,75 100,00
18501 Кутија за тастери 1 модула ОГ H9-1(F22) 75x70x50 147,46 174,00
1852 Кутија за тастери 2 модула ОГ H9-2(F22) 105x70x50 169,49 200,00
1853 Кутија за тастери 3 модула ОГ H9-3(F22) 148x70x63 196,61 232,00
1854 Кутија за тастери 4 модула ОГ H9-4(F22) 195x70x63 237,29 280,00
1855 Кутија за тастери 5/6 модула ОГ H9-5(F22) 276x70x63 254,24 300,00
Индикатори (Индустриска гама)
1799 Сигнална сијаличка жолта PL108C 6 mm 13,56 16,00
1800 Сигнална сијаличка црвена PL108C 6 mm 13,56 16,00
1801 Сигнална сијаличка зелена PL108C 6 mm 13,56 16,00
1802 Лед индикаторска сијаличка црвена AD22-22DS 22mm 93,22 110,00
1803 Лед индикаторска сијаличка зелена AD22-22DS 22mm 93,22 110,00
1804 Лед индикаторска сијаличка црвена AD22-16DS 16mm 84,75 100,00
1805 Лед индикаторска сијаличка зелена AD22-16DS 16mm 84,75 100,00
1807 Лед индикаторска сијаличка жолта AD22-16DS 16mm 84,75 100,00
1808 Лед индикаторска сијаличка сина AD22-16DS 16mm 88,98 105,00
1809 Лед индикаторска сијаличка жолта AD22-22DS 22mm 93,22 110,00
18060 Лед индикаторска сијаличка сина AD22-22DS 22mm 97,46 115,00
1830 Звучен аларм (Бузер) 22mm 169,49 200,00
1831 Звучен аларм (Бузер) со лед светлечки 22mm 220,34 260,00
Гребенасти склопки (Индустриска гама)
1091010 Гребенаста склопка кончар BS10-10u трополна 355,08 419,00
1091053 Гребенаста склопка кончар BS10-53u трополна 481,36 568,00
1091090 Гребенаста склопка кончар BS10-90u еднополна 269,49 318,00
1092010 Гребенаста склопка кончар BS20-10u трополна 455,08 537,00
1092053 Гребенаста склопка кончар BS20-53u трополна 657,63 776,00
1092090 Гребенаста склопка кончар BS20-90u еднополна 320,34 378,00
1092510 Гребенаста склопка кончар BS25-10u трополна 589,83 696,00
1092553 Гребенаста склопка кончар BS25-53u трополна 894,07 1.055,00
1092590 Гребенаста склопка кончар BS25-90u еднополна 371,19 438,00
1094010 Гребенаста склопка кончар BS40-10u трополна 1.012,71 1.195,00
1094053 Гребенаста склопка кончар BS40-53u трополна 1.516,95 1.790,00
1094090 Гребенаста склопка кончар BS40-90u еднополна 686,44 810,00
1096310 Гребенаста склопка кончар BS63-10u трополна 1.288,14 1.520,00
1096353 Гребенаста склопка кончар BS63-53u трополна 1.980,51 2.337,00
1096390 Гребенаста склопка кончар BS63-90u еднополна 716,95 846,00
Мерни инструменти (Индустриска гама)
9250 Струјна клешта унимер MT87 1.059,32 1.250,00
9251 Универзален инструмент DY3101A 2.203,39 2.600,00
9252 Универзален инструмент КС3218 1.355,93 1.600,00
9253 Универзален инструмент JT8500 762,71 900,00
9254 Мерач на температура, влага, час HTC-1 762,71 900,00
9210 Дневен тајмер - 15 мин. опсег 230V/AC 16A Шуко 242,37 286,00
9211 Неделен тајмер дигитален 230V/AC 16A Шуко 330,51 390,00
Напојување стабилизирано DIN Mean Well
941524 Напојување DIN стабилизирано AC/DC 15W DR-20-24 24V/0,65A 1.398,31 1.650,00
942024 Напојување DIN стабилизирано AC/DC 20W MDR-20-24 24V/1A 1.593,22 1.880,00
943024 Напојување DIN стабилизирано AC/DC 30W DR-30-24 24V/1,5A 1.720,34 2.030,00
944512 Напојување DIN стабилизирано AC/DC 45W DR-45-12 12V/3,5A 2.050,85 2.420,00
944524 Напојување DIN стабилизирано AC/DC 45W DR-45-24 24V/2A 2.050,85 2.420,00
946024 Напојување DIN стабилизирано AC/DC 60W MDR-60-24 24V/2,5A 2.237,29 2.640,00
94100242 Напојување DIN стабилизирано AC/DC 100W MDR-100-24 24V/4A 3.813,56 4.500,00
94100121 Напојување DIN стабилизирано AC/DC 100W DR-100-12 12V/7,5A 3.635,59 4.290,00
94100241 Напојување DIN стабилизирано AC/DC 100W DR-100-24 24V/4,2A 3.635,59 4.290,00
9424048 Напојување DIN стабилизирано AC/DC 240W DRP-240-48 48V/5A 7.161,02 8.450,00
Температурен регулатор
9230 Температурен Регулатор МАН-ДРА multy probe PID контролер 48x48x75mm 2.542,37 3.000,00
9231 Температурен Регулатор МАН-ДРА multy probe PID контролер 72x72x80mm 2.542,37 3.000,00
9232 Температурен Регулатор МАН-ДРА multy probe PID контролер 48x96x80mm 2.542,37 3.000,00
9233 Температурен Регулатор МАН-ДРА multy probe PID контролер 96x96x80mm 2.542,37 3.000,00
9200 Температурен Регулатор ENDA PID контролер 48x48x87mm 5.583,05 6.588,00
9201 Температурен Регулатор ENDA PID контролер 72x72x97mm 5.779,66 6.820,00
9202 Температурен Регулатор ENDA PID контролер 48x96x87mm 6.173,73 7.285,00
9203 Температурен Регулатор ENDA PID контролер 96x96x50mm 7.093,22 8.370,00
Сонди и сензори крајни прекинувачи конектори (Индустриска гама)
93001 Температурна сонда (Fe/CuNi) J type 0-6000C(2m) бајонет 495,76 585,00
93002 Температурна сонда (NiCr/NiAl) K type 0-8000C(2m) бајонет 495,76 585,00
93003 Температурна сонда (NiCr/NiAl) K type 0-8000C(2m) M5 навој 495,76 585,00
93004 Температурна сонда PT 100 class A (-100◦C-450◦C)(2m)
бајонет 2M 703,39 830,00
9310 Безконтактен прекинувач f8mm / 2mm NPN 6-30V/DC 699,15 825,00
9311 Безконтактен прекинувач f12mm / 2mm NPN 6-30V/DC 932,20 1.100,00
9314 Безконтактен прекинувач f8mm / 2mm PNP 6-30V/DC 699,15 825,00
9315 Безконтактен прекинувач f12mm / 2mm PNP 6-30V/DC 932,20 1.100,00
9312 Безконтактен прекинувач f8mm / 2mm NO 220V/AC 932,20 1.100,00
9313 Безконтактен прекинувач f12mm / 2mm NO 220V/AC 1.165,25 1.375,00
9320 Безконтактен прекинувач SN04-P 15 x 20 /5mm NO 6-32V/DC 423,73 500,00
9316 Оптички сензор безконтактен 100mm f18mm PNP10-30V/DC 1.627,12 1.920,00
9317 Фото колор маркер KSC (NC/NO) PNP10-30V/DC 3.559,32 4.200,00
9330 Микро прекинувач B153-1C25 NO+NC 5A 152,54 180,00
9331 Краен прекинувач ударен AZ-7311 NO+NC 10A IP65 305,08 360,00
9332 Краен прекинувач пружина 360 степени МЕ-8166 NO+NC 10A IP65 322,03 380,00
9333 Краен прекинувач рег. должина МЕ-8108 NO+NC 10A IP65 322,03 380,00
9340 Ножна папуча микропрекинувач алуминиум FS-2 NO+NC 10A IP65 466,10 550,00
60011 Бунарска сонда BS-1 60mm 154,24 182,00
60011 Бунарска сонда BS-2 100mm 192,37 227,00
190005 Микро конектор метален кружен 5А м/ж 5 пола 77,97 92,00
190005 Микро конектор метален кружен 5А м/ж 9 пола 98,31 116,00
190012 Конектор метален индустриски кружен(феникс) 5А м/ж 12 пола 521,19 615,00
190026 Конектор метален индустриски кружен(феникс) 5А м/ж 26 пола 576,27 680,00
Додатоци (Индустриска гама)
4000 ДИН шина за елементи DIN Fe 66,10 78,00
4001 ДИН шина за елементи DIN Al 84,75 100,00
2210 Кабелски стеги 2,5/100 100 парчиња 25,42 30,00
2215 Кабелски стеги 3,5/150 100 парчиња 59,32 70,00
2220 Кабелски стеги 4,8/200 100 парчиња 127,12 150,00
2225 Кабелски стеги 4,8/250 100 парчиња 144,07 170,00
2230 Кабелски стеги 4,8/300 100 парчиња 169,49 200,00
2240 Кабелски стеги 7,9/400 100 парчиња 254,24 300,00
2306 Ленти за затегање кабли SWB06 10m 49,15 58,00
2310 Ленти за затегање кабли SWB10 10m 118,64 140,00
2315 Ленти за затегање кабли SWB15 10m 228,81 270,00
2325 Ленти за затегање кабли SWB24 10m 457,63 540,00
2000 Изолациона лента (Изолирбан) Црн 20 y 27,12 32,00
2001 Изолациона лента (Изолирбан) Плав 20 y 27,12 32,00
2002 Изолациона лента (Изолирбан) Црвен 20 y 27,12 32,00
2003 Изолациона лента (Изолирбан) Зелен 20 y 27,12 32,00
2004 Изолациона лента (Изолирбан) Бел 20 y 27,12 32,00
22004 Шелна за кабел Ф4 со шајче 28,81 34,00
22006 Шелна за кабел Ф6 со шајче 40,68 48,00
22008 Шелна за кабел Ф8 со шајче 56,78 67,00
22010 Шелна за кабел Ф10 со шајче 76,27 90,00
2425 Потпорен изолатор SM25 Црвен 29,66 35,00
2430 Потпорен изолатор SM30 Црвен 40,68 48,00
2440 Потпорен изолатор SM40 Црвен 50,85 60,00
2451 Потпорен изолатор SM51 Црвен 54,24 64,00
2476 Потпорен изолатор SM76 Црвен 118,64 140,00
2480 Потпорен изолатор 60x40mm Црн 112,71 133,00
2482 Потпорен изолатор 40x40mm Црн 91,53 108,00
5000 Брава за ормари MS407/m со клуч 83,05 98,00
5001 Брава за ормари Himel /p 67,80 80,00
9103 Продолжен кабел 3х1mm/1.5m 3приклучоци 3x1mm/1.5m 3приклучоци 93,22 110,00
9104 Продолжен кабел 3х1mm/1.5m 4приклучоци 3x1mm/1.5m 4приклучоци 99,15 117,00
9105 Продолжен кабел 3х1mm/1.5m 5приклучоци 3x1mm/1.5m 5приклучоци 105,93 125,00
9106 Продолжен кабел 3х1mm/1.5m 6приклучоци 3x1mm/1.5m 6приклучоци 114,41 135,00
9110 Продолжен кабел "SAS" моталица 3x1mm/5m 4 приклучоци 550,85 650,00
9111 Продолжен кабел "SAS" моталица 3x1.mm/15m 4 приклучоци 1.101,69 1.300,00
6020 Запалка за HaX400 HaX400 347,46 410,00
NVC Штедливи светилки
10232 Штедлива светилка - полуспирала 2700K 23W 201,69 238,00
10181 Штедлива светилка - полуспирала 4300K 18W 152,54 180,00
10182 Штедлива светилка - полуспирала 2700K 18W 152,54 180,00
10152 Штедлива светилка - полуспирала 2700K 15W 138,14 163,00
10131 Штедлива светилка - полуспирала 4300K 13W 165,25 195,00
10132 Штедлива светилка - полуспирала 2700K 13W 165,25 195,00
10091 Штедлива светилка - полуспирала 4300K 9W 152,54 180,00
10092 Штедлива светилка - полуспирала 2700K 9W 152,54 180,00
10093 Штедлива светилка - полуспирала Е14 4300K 9W 152,54 180,00
10094 Штедлива светилка - полуспирала Е14 2700K 9W 152,54 180,00
10081 Штедлива светилка - полуспирала Е14 2700K 8W 108,47 128,00
10051 Штедлива светилка - полуспирала Е14 2700K 5W 101,69 120,00
ПОК Канали
2070 ПОК Канал полн 16х16mm Самогасив 21,19 25,00
2071 ПОК Канал полн 20х20mm Самогасив 27,12 32,00
2072 ПОК Канал полн 25х25mm Самогасив 38,98 46,00
2073 ПОК Канал полн 40х25mm Самогасив 53,39 63,00
2074 ПОК Канал полн 40х40mm Самогасив 64,41 76,00
2075 ПОК Канал полн 60х40mm Самогасив 82,20 97,00
2076 ПОК Канал полн 60х60mm Самогасив 109,32 129,00
2077 ПОК Канал полн 80х60mm Самогасив 134,75 159,00
2078 ПОК Канал полн 100х60mm Самогасив 141,53 167,00
2079 ПОК Канал полн 120х60mm Самогасив 194,07 229,00
20010 ПОК Канал полн 105х50mm Самогасив 286,44 338,00
20071 ПОК Канал перфориран за шемирање 20х20mm Самогасив 68,64 81,00
20073 ПОК Канал перфориран за шемирање 40х25mm Самогасив 80,51 95,00
20074 ПОК Канал перфориран за шемирање 40х40mm Самогасив 87,29 103,00
20075 ПОК Канал перфориран за шемирање 60х40mm Самогасив 125,42 148,00
20080 ПОК Канал перфориран за шемирање 80х80mm Самогасив 205,93 243,00
Конвертори и Коректори на напон
6090 Конвертор 12,24V DC / 220V AC KNV10 100VA 5.254,24 6.200,00
6100 Коректор 600VA/1 4.067,80 4.800,00
6101 Коректор 600VA/2 4.915,25 5.800,00
6102 Коректор 1200VA/2 6.779,66 8.000,00
6103 Коректор 2KVA/2 11.440,68 13.500,00
6104 Коректор 3KVA/2 14.576,27 17.200,00
6105 Коректор 5KVA/2 27.203,39 32.100,00
6110 Коректор трифазен 3/1800VA/2 14.076,27 16.610,00
6111 Коректор трифазен 3/3600VA/2 18.220,34 21.500,00
6112 Коректор трифазен 3/6KVA/2 33.983,05 40.100,00
6113 Коректор трифазен 3/9KVA/2 46.237,29 54.560,00
6114 Коректор трифазен 3/12KVA/2 69.067,80 81.500,00
6115 Коректор трифазен 3/15KVA/2 90.254,24 106.500,00
6115 Коректор трифазен 3/20KVA/2 113.559,32 134.000,00
Трансформатори
7224 Трансформатор сув 25VA 1.016,95 1.200,00
7530 Трансформатор сув 50VA 1.403,39 1.656,00
8436 Трансформатор сув 75VA 1.600,00 1.888,00
8445 Трансформатор сув 100VA 2.189,83 2.584,00
8454 Трансформатор сув 120VA 2.352,54 2.776,00
10841 Трансформатор сув 160VA 2.584,75 3.050,00
10850 Трансформатор сув 200VA 3.046,61 3.595,00
10860 Трансформатор сув 250VA 3.580,51 4.225,00
12042 Трансформатор сув 300VA 3.972,88 4.688,00
12060 Трансформатор сув 400VA 5.054,24 5.964,00
15056 Трансформатор сув 600VA 7.020,34 8.284,00
15070 Трансформатор сув 800VA 8.101,69 9.560,00
15090 Трансформатор сув 1000VA 10.768,64 12.707,00
19270 Трансформатор сув 2000VA 17.072,88 20.146,00
19290 Трансформатор сув 3000VA 23.686,44 27.950,00
192100 Трансформатор сув 4000VA 27.500,00 32.450,00
192125 Трансформатор сув 5000VA 31.889,83 37.630,00
240080 Трансформатор сув 7000VA 42.228,81 49.830,00
240100 Трансформатор сув 8000VA 45.228,81 53.370,00
240120 Трансформатор сув 10000VA 50.847,46 60.000,00
240130 Трансформатор сув 13000VA 63.076,27 74.430,00
240150 Трансформатор сув 15000VA 67.110,17 79.190,00