You are on page 1of 6

1.

Which names are used to identify the status of your application before and after your
automated test executes? (Select two.)
A. initial condition
B. static state
C. end condition
D. down condition
E. done condition

2. During the planning phase, you decide to create multiple actions that can be combined and
reused to achieve testing goals. Which element is critical for identifying the actions to be
recorded and how to combine them?
A. input data
B. parameters
C. initial and end conditions
D. visual cues

3. Which Quick Test Professional View Option will show you the repositories associated with
each action?
A. Resources
B. Information
C. Script Repository
D. Active Screen

4. Where can you reset the add-in manager if it does not display when you launch QuickTest
Professional?
A. General Options
B. Run Options
C. Test Properties
D. Test Settings

5. You set your Record and Run settings to Record, and then run a test on any open browser.
Which applications will be recorded?
A. Firefox
B. Safari
C. Silverlight
D. Chrome
E. Internet Explorer

6. Which directory is the default directory in the QuickTest Professional file structure where the
local Data Table is located?
A. Action 0 folder
B. Local Action folder
C. Default Test folder
D. Data folder

7.You can use the Keyword View to add a step ……….in your test.
A) at the end
B) below the currently selected step
C) at the beginning
D) at anypoint

8.The Documentation cell is ………….


A) Read-only
B) Write-only
C) Read and Write
D) Read, write & execute
9. An Item column can be any of the following:
A) A test object
B) A statement like Dim
C) A step generated by step generator
D) All of above

10.You can work with multiple documents (test, component, or


application area, function libraries) using the…… dialog box
A) Panes
B) Display
C) Show
D) Windows

11. QuickTest has ….. built-in toolbars.


A) 5
B) 6
C) 7
D) 8

12.Shortcut Key for opening a new Function Library is:


A) Shift+Alt+N
B) Ctrl+Alt+N
C) Shift+N
D) CRTL+N

13.Shortcut Key for Closing all open Function Libraries in one go.
A) Ctrl+Alt+C
B) Shift+A+C
B)Shift+N
D) None of these

14. Shortcut Key for Commenting out the current row, or selected rows
A) Shift+M
B) Ctrl+C
C) Ctrl+M
D) Shift+C

15. The Operation cell in the keyword view specifies the operation to be
performed on the item listed in the ……….. column.
A) Operation
B) Documentation
C) Item
D) Value

16. Even if the Item column in the Keyword View is displayed to the
right of the Operation column, you must still first select an item to
view the list of available operations in the Operation column.
A) True
B) False

17. The Value cell in the keyword view can contain…….. value
A) Constant
B) Parameter
C) Both A) & B)
D) None of these
18. You can also encrypt strings in Data Table cells using the ………option in the Data Table
menu.
A) Decrypt
B) Encrypt
C) Encrypt Code
D) Decrypt Code

19. In addition to adding standard statement steps to your test using the Keyword View, you can
also insert
A) Checkpoint step
B) Output value step
C) Comment step
D) All of above

20. The correct syntax of the conditional statement starting with Do is…..
A) Do…While
B) Do…Until
C) Do…Next
D) Both A) and B)

5. What is the step to change the logical name of the object recorded by QTP?
answer: Open the Object Repository.

6. What is Object Spy used for?


answer: View the runtime object methods and properties.

7. When QuickTest Pro enable you to specify a synchronization points?


answer: While recording a test and after recording a test

8. What is the function of a synchronization point?


answer: To provide more time for an object to process before moving to the
next step in a test.

9. What can you use a synchronization point for?


answer: To provide more time for an object to process in the real
environment.

10. When QTP enable you to specify a synchronization points?


answer: While recording and after recording a test

11. Why do you use regular expressions in your test?


answer: To define a checkpoint that can accept a range of values.

12. How do you determine if a checkpoint is use in a test?


answer: 1. A checkmark appears next to the step in the results.
2. The OPERATION column of KEYWORD VIEW lists the operation as CHECK
3. A check mark appears at each level of the Test Summary tree.

13. What is standard checkpoint?


answer: A mechanism to check the property of an object.

14. How many ways we have to set checkpoints?


1. In the recording mode
2. In the insert mode in keyword view screen (right mouse click)
3. In an active screen mode
15. What is the purpose of the input parameters?
answer: Drives a variety of data values through a test.

16. How can you make a checkpoint flexible?


answer: Create and insert a regular expression or input data to the parameter
using the design-time Data Table

17. Which action can you use only within the test which it was created?
answer: Regular action; Regular (non – reusable) action; External action.

18. Where do you set action iterations for the specified action?
answer: Action Call Properties

19. What is created by default with a new action?


answer: Local object repository, Local data sheet and Folder (tree structure)

20.What is Step generator used for?


answer: Function and object listing

21. Which field in the Step Generator dialog box is optional, depending on the
object and operation?
answer: Document step

22. How can you insert the ReportEvent feature?


answer: Using New step or Step generator.

23. In which dialog box do you check Web to load add-ins for a Web
application?
answer: In Add-in manager.

24. When do we use custom checkpoints?


answer: Standard checkpoints does not works

25. When do we use breakpoints?


answer: stop execution to verify values of variables.

26. Why do we require a database checkpoint in test?


answer: To test database as the backend

27. What does the source property of a database test object specify?
answer: Connection string; username; password;

28. Name the object repository type in which QuickTest pro saves the
information about objects during a record session, by default?
answer: per action (local)
29. Where are shared objects stored in QuckTest Professional?
answer: in .TSR files

30. Which object repository type can you create using Object Repository
Manager?
answer: Global

31. When do we use a low level recording to record a test?


answer: If QTP does not any objects at all

32. When do we use analog recording to record a test?


answer: To record mouse movement for example online signature.
33. What is a virtual object?
answer: A generic object mapped to the standard object.

34. What are the components of a recovery scenario?


answer: Trigger, Recovery, Post-recovery

35. When do you select the Object State trigger event type?
answer: On the “Select Trigger Event” screen

36. Can you select multiple recovery operations for the trigger event?
answer: Yes

37. When does an optional step execute in a test?


answer: When this object exists. ( this is build for negative testing)

38. What are 3 categories of steps in Step Generator?


answer: Function; Test object; Utility object

39. What is the function of the auto expend VBScript syntax feature in Expert
view?
answer: to help with programming

40. What is the function of the VBScript With statement?


answer: Edit -> advance -> Apply with

41. What is the function of breakpoints?


answer: Allows debug the code.

42. What are the advantages of retrieving the values of the properties of an
object?
answer: Create checkpoints; create your own logic; populate a datasheet
faster.

43. Which command will you use in QuickTest Pro to retrieve the value of the
enabled property of a button in an application?
answer: RO property (runtime)

44. What is the difference between constants and variables?


answer: constant can’t be changed and variable can be changed.

45. What are dynamic objects?


answer: Dynamic objects are changed during time of test execution.

46. What is the function of a Description object?


answer: To hold a property value.

47. What are the steps involved in building a programmatic description of


dynamic objects?
answer: 1. Identify the object class. 2. Select object properties. 3. Create a
programmatic description.

48. What are the additional uses of programmatic descriptions?


answer: bypass the object repository.

49. What is the function of the Is operator?


answer: Compare two objects.
50. What is the function of the Set operator?
answer: Set a variable to an object.

51. What does the split function do?


answer: Returns a zero-based, one-dimensional array containing a specified
number of substrings.

52. What are the VBScript functions that invoke dialog boxes to interact with
users?
answer: 1 . InputBox function: Displays a prompt in a dialog box, waits for
the user to input text or click a button, and returns the contents of the text
box.
2. MsgBox Function: Displays a message in a dialog box, waits for the
user to click a button, and returns a value indicating which button the user
clicked.

53. What is the function of GetSheet method in Data Table?


answer: Only sets focus on the current sheet.

54. What are the methods used to import data from and export data into a MS
Excel worksheet?
answer: import sheet and export sheet

55. What are the advantages of creating a procedure in a test?


answer: to increase usability

56. What is the difference between a subroutine and function procedure?


answer: Function is always return a value