You are on page 1of 6

Artificial Language type-1

Directions to Solve First, you will be given a list of three "nonsense" words and their English word meanings. The question(s) that follow will ask you to reverse the process and translate an English word into the artificial language. 1. Here are some words translated from an artificial language. gorblflur means fan belt pixngorbl means ceiling fan arthtusl means tile roof Which word could mean "ceiling tile"? A. gorbltusl B. flurgorbl C. arthflur D.pixnarth Answer & Explanation Answer: Option D Explanation: Gorbl means fan; flur means belt; pixn means ceiling; arth means tile; and tusl means roof. Therefore, pixnarth is the correct choice.

2. Here are some words translated from an artificial language. hapllesh means cloudburst srenchoch means pinball resbosrench means ninepin Which word could mean "cloud nine"? A. leshsrench B. ochhapl C. haploch D.haplresbo Answer & Explanation Answer: Option D Explanation: Hapl means cloud; lesh means burst; srench means pin; och means ball; and resbo means nine. Leshsrench (choice a) doesn't contain any of the words needed for cloud nine. We know that och means ball, so that rules out choices b and c. When you combine hapl (cloud) with resbo (nine), you get the correct answer

3. Here are some words translated from an artificial language. agnoscrenia means poisonous spider delanocrenia means poisonous snake agnosdeery means brown spider Which word could mean "black widow spider"? A. deeryclostagnos B. agnosdelano C. agnosvitriblunin D.trymuttiagnos Answer & Explanation Answer: Option C Explanation: In this language, the noun appears first and the adjectives follow. Since agnos means spider and should appear first, choices a and d can be ruled out. Choice b can be ruled out because delano means snake.

4. Here are some words translated from an artificial language. moolokarn means blue sky wilkospadi means bicycle race moolowilko means blue bicycle Which word could mean "racecar"? A. wilkozwet B. spadiwilko C. moolobreil D.spadivolo Answer & Explanation Answer: Option D Explanation: From wilkospadi, you can determine that wilko means bicicyle and spadi means race. Therefore, the first part of the word that means racecar should begin with spadi. That limits your choices to b and d. Choice b, spadiwilko, is incorrect because we have already determined that wilkomeans bicycle. Therefore, the answer must be choice d, spadivolo.

5. Here are some words translated from an artificial language. migenlasan means cupboard lasanpoen means boardwalk cuopdansa means pullman Which word could mean "walkway"? A. poenmigen B. cuopeisel

C. lasandansa Answer & Explanation Answer: Option D Explanation:

D.poenforc

Migen means cup; lasan means board; poen means walk; cuop means pull; and dansa means man. The only possible choices, then, are choices a and d. Choice a can be ruled out because migen means cup. 6. Here are some words translated from an artificial language. godabim means kidney stones romzbim means kidney beans romzbako means wax beans Which word could mean "wax statue"? A. godaromz B. lazbim C. wasibako D.romzpeo Answer & Explanation Answer: Option C Explanation: In this language, the adjective follows the noun. From godabim and romzbim, you can determine that bim means kidney. From romzbim and romzbako, you can determine that romz means beans. Therefore, bako means wax. Because the adjective wax must come after the noun in this language, wasibako is the only choice.

7. Here are some words translated from an artificial language. granamelke means big tree pinimelke means little tree melkehoon means tree house Which word could mean "big house"? A. granahoon B. pinishur C. pinihoon D.melkegrana Answer & Explanation Answer: Option A Explanation: Grana means big;melkemeans tree; pini means little; hoonmeans house. Therefore,

granahoonmeans big house.

8. Here are some words translated from an artificial language. daftafoni means advisement imodafta means misadvise imolokti means misconduct Which word could mean "statement"? A. kratafoni B. kratadafta C. loktifoni D.daftaimo Answer & Explanation Answer: Option A Explanation: Dafta means advise; foni is the same as the suffix ment; imo is the same as the prefix mis; lokti means conduct. Since the only word in the answer choices that hasn't been defined is krata, it is reasonable to assume that krata means state. Therefore, kratafoni is the only choice that could mean statement.

9. Here are some words translated from an artificial language. lelibroon means yellow hat plekafroti means flower garden frotimix means garden salad Which word could mean "yellow flower"? A. lelifroti B. lelipleka C. plekabroon D.frotibroon Answer & Explanation Answer: Option B Explanation: Leli means yellow; broon means hat; pleka means flower; froti means garden; mix means salad. Therefore, lelipleka means yellow flower.

10. Here are some words translated from an artificial language. myncabel means saddle horse conowir means trail ride cabelalma means horse blanket

Which word could mean "horse ride"? A. cabelwir C. almamyn Answer & Explanation Answer: Option A Explanation:

B. conocabel D.conoalma

Myn means saddle; cabel means horse; cono means trail; and wir means ride. Therefore, cabelwir is the correct answer. 11. Here are some words translated from an artificial language. dionot means oak tree blyonot means oak leaf blycrin means maple leaf Which word could mean "maple syrup"? A. blymuth B. hupponot C. patricrin D.crinweel Answer & Explanation Answer: Option C Explanation: In this language, the adjective follows the noun. From dionot and blyonot, you can determine that 'onot' means oak. From blyonot and blycrin, you can determine that bly means leaf. Therefore, crin means maple. Because the adjective maple comes after the noun, patricrin is the only possible choice.

12. Here are some words translated from an artificial language. tamceno means sky blue cenorax means blue cheese aplmitl means star bright Which word could mean "bright sky"? A. cenotam B. mitltam C. raxmitl D.aplceno Answer & Explanation Answer: Option B Explanation: Tam means sky; ceno means blue; rax means cheese; apl means star; and mitl means bright. So, mitltam means bright sky.