Вы находитесь на странице: 1из 2

Hands-On Microsoft Windows Server 2003

Chapter 2 Solutions

Review Questions

1. You are working on a disaster recovery document and must include information about how to back up
important Windows Server 2003 system files and system settings. What utility should you discuss?
Answer: a. Automated System Recovery set

2. In your preinstallation preparations, you are considering the file systems to use for a Windows Server
2003, Standard Edition installation. For this installation you want to take advantage of the best folder
and file level security. Which file system should you use?
Answer: c. NTFS

3. You have finished installing Windows Server 2003, Standard Edition. During the installation you
accepted the default configuration. You now want to make it a member of your domain. Which of the
following requirements must be met? (Choose all that apply.)
Answer: b. A domain controller must be available. and c. A DNS server must be available.

4. Which of the following operating systems can be upgraded to Windows Server 2003, Standard
Edition? (Choose all that apply.)
Answer: c. Windows 2000 Server

5. Which protocol/protocols are installed with a typical installation of Windows Server 2003, Standard
Edition?
Answer: b. TCP/IP

6. You are planning to install Windows Server 2003, Standard Edition on a computer that has a 700 MHz
processor, 64 MB of RAM, and 1.2 GB of disk space. Which of the following should you consider in
your pre-planning?
Answer: f. only b. and c.

7. You are installing Windows Server 2003, Standard Edition. When prompted to choose a licensing
mode you are unsure as to which option to choose. How should you proceed?
Answer: c. Choose per server as you can convert to per seat after the installation.

8. You are performing the preinstallation tasks before installing Standard Edition. You want to verify that
your computer is compatible with the operating system. What switch can you use with the Winnt
command to check for system compatibility?
Answer: d. /checkupgradeonly

9. What is the purpose of the HCL?


Answer: d. It is a list from Microsoft of hardware that is compatible with a specific Windows operating
system

10. You are configuring the network for a manufacturing firm. The network will consist of twenty servers,
each running Standard Edition and each supporting over 200 clients. Which licensing mode should you
choose?
Answer: a. per seat

11. Which of the following methods is (are) used to install Windows Server 2003, Standard Edition?
(Choose all that apply.)
Answer: a. CD-ROM only, b. over the network, and c. unattended

1
Hands-On Microsoft Windows Server 2003

12. You are planning to upgrade your organization’s Windows NT 4.0 servers and domain to Windows
Server 2003, Standard Edition. Which of the following should be your first step?
Answer: c. Back up all Windows NT 4.0 servers and their Registries.

13. Which of the following folders on the Windows Server 2003, Standard Edition CD-ROM contain the
installation files you would copy to a shared drive to enable multiple computers to be installed?
Answer: b. \I386

14. Two of your organization’s server operators have hearing disabilities. Which of the following enables
you to install Standard Edition for accessibility?
Answer: b. winnt /a

15. You installed Standard Edition and during setup chose to format the partition using FAT32.To take
advantage of added features, you now want to use NTFS on the partition. What command-line utility
can you use?
Answer: a. convert

16. You are planning to install Standard Edition on a member server. The member server is running
Windows NT Server 4.0 with service pack 3. You plan to perform an upgrade to retain your current
settings. What should you do before beginning the upgrade?
Answer: c. Upgrade Windows NT Server 4.0 to Service Pack 5 (or higher).

17. How can you obtain a service pack? (Choose all that apply.)
Answer: b. Download it from the Microsoft Web site. and c. Order it as a CD-ROM from Microsoft.

18. You insert the Windows Server 2003, Standard Edition CD-ROM to install the operating system on a
computer. However, when you power off the computer and reboot, the computer tries to boot from the
hard drive, which has no files. Which is your best option?
Answer: a. Set the BIOS boot order to start with the CD-ROM drive.

19. You are installing Standard Edition and want to make it a member server within an existing domain.
Before the new server can join the domain, what requirements need to be met? (Choose all that apply.)
Answer: a. There must be a DNS server on the network., b. You must have a user account in the
domain with administrative privileges to create a computer account., and c. There must be a domain
controller available on the network.

20. Which of the following are protocols supported by Standard Edition? (Choose all that apply.)
Answer: a. AppleTalk, b. NWLink, c. Network Monitor Driver, d. TCP/IP version 4, and e. TCP/IP
version 6