Вы находитесь на странице: 1из 8

REVIEWER IN MATHEMATICS 8. Direction: Write the letter of the correct answer.

If there is a need to compute before arriving at a correct answer, put your solution on the bond paper and number the solution of the test item it is intended. Be neat and be honest. 1. A man borrowed money on June 6, 2005 for a period of 2 years 10 months. Find the maturity date or the last day of payment. a. April 6, 2007 c. February 20, 2007 b. April 6, 2008 d. February 6, 2008 Money is borrowed at ordinary simple interest on January 15, 2004 for 120days. Find the maturity date. a. May 16, 2004 c. May 14, 2004 b. May 15, 2008 d. April 15, 2004 Find the amount to be paid if P7300 is borrowed at 12% simple interest for 120days. Find the amount of money to be paid. a. P7588.00 c. P8176.00 b. P8190.00 d. P7592.00 Find the ordinary rate of simplest interest if P8500 earns P850 in 1 year 6 months. a. 12% b. 6 1/4 % c. 15% d. 6 2/3 % A loan of P6000.00 is to be paid by monthly installments for a year. Find the average loan. a. P3000 b. P3500 c. P600 d. P3250 If the monthly installment on the previous problem (#5) is P600, find the rate of simple interest. a. 20% b. 36.9% c. 16 2/3% d. 34.3% A man borrowed P8000 at 20% simple interest payable in equal monthly installments for 4months. How much is each installment? a. P711.11 b. P2133.34 c. P533.33 d. P2100.00 A post-dated check for P10000 was discounted by a moneylender, 3 months before the date at 6%. Find the proceeds. a. P9400 b. P9000 c. P9850 d. P9580 A GSIS loan was discounted at 8% for a year and the proceeds was P9000. The amount of the loan was: a. P9782.61 b. P5000 c. P8280 d. P8820

9.

10. A pawnshop gave P1536 for a piece of jewelry pawned at P1600 payable in a month. The rate of simple discount is: a. 4% b. 24% c. 48% d. 64% 11. The face of a non-interest bearing promissory note is: a. Amount borrowed c. Interest to be paid b. Maturity value or amount to be paid Proceeds of the discounted amount

2.

d.

3.

12. Mr. A borrowed P12000 at 9% simple interest from Mr. B on a promissory note payable in one year. Two months later, Mr. B sold the note to Mr. C at 7.5% simple discount. The proceed was: a. P12300 b. P12600 c. 12500 d. P12262.50 13. Money borrowed at 12% simple discount for 6 months is equivalent to what rate of simple interest? a. 12.8% b. 12.2% c. 11.2% d. 11.8% 14. If money is compounded quarterly, the number of conversion period from September 1, 2003 to March 1, 2007 is: a. 13 b. 12 c. 14 d. 10 15. If the rate of investment is 9% compounded monthly, the periodic rate of interest is: a. 0.06 b. 4.5 c. 0.75 d. 0.0075 16. Money placed in a savings account that earns 8% compounded quarterly will double itself in: a. 7 years b. 8 years c. 10 years d. 9 years

4.

5.

6.

7.

17. P12,500 placed in a time deposit that earns 4.2% m=2 at the birth of a child will provide the child on his maturity (21 yrs) approximately: a. P29922 b. P29000 c. P28900 d. P29500 18. The effective rate of 12% compounded monthly is: a. 12.26% b. 12.45% 12.68% c. 12.36% d.

26. Given the following set of data, 4 are 20s, 5 are 25s, 10 are 28s and 11 are 30s. What is the mode? a. 20 b. 27 c. 28 d. 30 27. A student receives the following grades; 90, 88, 85, 86 and 84. The median of the set data is______ a. 90 b. 88 c. 86 d. 90

19. The present value of P15000 discounted at 8% m=4 for 2 years is: a. P12000 b. P12750 c. P12900.40 P12802.35

d.

28. In any given set of data, the average score is called______ a. Mean b. Median c. quartile d. mode 29. A student wants to find the relation of age to the performance of the employers. What will he use to determine the relation of two variables? a. Regression b. t-test c. probability d. correlation 30. The ages of the grandchildren of Mrs. Reyes are 10, 112, 15, 18 and a twin who are 20. What is the mean? a. 15.83 b. 15 c. 12.5 d. 16 31. From the given data in #5, the mode of the data is? a. 15 b. 20 d. none 32. From the given data in #5, the median of the data is? a. 20 b. 16.5 d. 18 c. 18

20. How long will P7500 invested at 12% compounded monthly will become P10, 000? a. 2.41 years b. 2 yrs. & 6 mos. c. 2 yrs. & 8mos. d. 7 years 21. An appliance costing P30, 000 is purchased by 4 equal quarterly payments starting on the date of purchase. How much is each payment if rate of interest is 12% m=4? a. P8441 b. P8450 c. P8500 d. P8600 22. Monthly premiums on a life insurance policy for 20 years is termed as: a. Annuity certain c. perpetuity b. Contingent annuity d. annuity due 23. A man deposited P20000 quarterly in a bank that gives 5.6% m=4. After a year the banks rate changed to 4.8% m=4. At the end of 3 years, how much was in his account? a. P232608 b. P21143.73 c. P23260.86 d. P2326.08 24. P75, 000 is given out every year from a scholarship foundation to help support indigent bright students in college. If the foundation grows at the rate of 4% each year, how much is the foundation worth? a. P3,000,000 b. P1,875,000 c. P3,750,000 d. P187,500 25. At what rate must P650, 000 be invested so that it can generate a perpetual income of P13,000 a year? a. 5% b. 20% c. 2% d. %

c. 15

33. A student is 2 standard scores above the mean. If the mean score is 85 and the standard deviation is 3, what is the score of the student? a. 88 b. 90 c. 85 d. 91 34. Marie is 2.5 standard score above the mean. If the standard deviation of the group is 2 and his score is 90, what is the mean score of the group? a. 88 b. 87 c. 85.5 d. 86.5

35. In tossing 2 dice at a time, what is the (p) that the number in the 1st die is
even and the number in the second die is greater than 3? a. 20% b. 25% c. 26% d. 28% 36. The mean IQ of 5 engineering students is 115. If four students have IQs of 100, 125, 116 and 118, what must be the other IQ? a. 114.80 b. 114.75 c. 116 d. 115 37. Of 500 freshmen, whose mean height is 67.8 inches, 150 are girls. If the mean height of 150 girls is 62.0, what is the mean height of the boys? a. 64.90 b. 68.73 c. 73.60 d. 70.29 38. If the mean of 75 items is 52.6 gallons and the mean of 25 items is 48.4 gallons, find the mean of the 100 items. a. 51.55 b. 50.50 c. 51.02 d. 50.05 39. An intelligent test has a mean of 110 and a standard deviation of 15. What is the standard score of a student that scored 118 on an intelligent test? a. 0.53 b. 6.53 c. 110.67 d. 0.35 40. We roll a pair of fair dice one time and are given that numbers that occur are not the same. Compute the probability that the sum is 8. a. 2/15 b. 5/36 c. 1/9 d. 5/30 41. The table below shows the age distribution of 200 students from the College of Science: Age (in years) f 15 17 47 18 20 65 21 23 60 24 26 18 27 29 10 Compute for the mean age of the students a. 21 b. 20 c. 20.19 d. 20.5 42. Refer to #41, compute for the median age of the students.

a.

18 d. 19.5

b. 19.95

c. 20

43. The most reliable measure of variation or spread is? a. Quartile deviation c. standard deviation b. Mean absolute deviation 44. It is the graphical representation of cumulative frequencies. a. Frequency polygon c. Frequency line graph b. Frequency histogram

d. mean

d. ogives

45. It is the value found at the middle of distribution of any array of data (arranged from highest to lowest or vice versa) a. Mean b. median c. mode d. quartile deviation 46. All are interrelated with each other except: a. Mean b. 2nd quartile th d. 50 percentile

c. 5th decile

47. The more effective way of presenting data is by means of a. Textual b. graphical c. tabular d. both a & b 48. Preliminary Steps in Statistical Study I. II. III. Devise the set of questions IV. Prepare a manual of instruction Organize and train personnel V. Determine the population of the study Define the problem VI. Determine the sampling design

The correct arrangement of the above steps is: a. V, III, I, VI, II & IVc. III, V, VI, I, IV & II b. III, V, I, VI, IV & IId. V, III, I, VI, IV &11 49. All are advantages of graphical method except: a. It attracts attention more effectively b. Require more skill and more time to prepare c. The use of colors and picture and diagrams makes a list figures in business reports more meaningful d. It gives a comprehensive view of quantitative data

50. Which of the following statement/s is/are true regarding kurtosis?

I.

II.

K= __Q_._ II. K= Q3 Q1 P90-P10 2(P90 P10) It is the degree of the peakedness of a distribution which is usually taken relative to a normal curve distribution. a. I & II b. I & III c. II & III d. 1, II & III. Answers 45.B

1.B 2.C 46.A 3.D 7300(12%)(120/360)=292+7300=7592 47.B 4.D 850/(8500x18/12)=0.66666x100=66.66 or 6 2/3 48.B 5.A 6000/2 49.B 6.A 600x12=7200-6000=1200/6000=20% 50.D 7.B 8000(20%)(4/12)=533.33 533.33/4=133.33+2000=2133.34

8.C 10000(6%)(3/12)=150 10000-150=9850 1. A 9000/92%=9782.61 2. C 1600-1536=64/1600 0.04x12=0.48 or 48% 11. B 12.D 12000(1.09)(1)=13080 13080(7.5%)(10/12)=817.50 13080-817.50=12262.50 13.A 14.C 15. D 9%/12=0.0075 16. B 17. A 18.D 19.D 20.A 21.A 22. 23.C 24.B

25.C 26.D 27.C 28.A 29.D 30.A 31.B 32.B 33.D 34.C 35.B 36.C 37.D 38.A 39.A 40.A 41.C 42.B 43.C 44.D

c) IT SQE EXAM 1. Which of the following is NOT part of your texts definition of computer literacy? a) Awareness b) Interaction c) Knowledge d) Programming In terms of computer literacy, interaction means a) Using word processing software b) Using a simple chat program 3. d)

Responding to email All of the above

2.

The three fundamental characteristics of computers are a) Speed, storage capability, variety of applications b) Reliability, speed, storage capability c) Cost effectiveness, speed, variety of applications d) Cost effectiveness, reliability, storage capability

d) 4. The fundamental characteristic of computers most relevant to the service we expect when we make a bank withdrawal, telephone call or obtain stock quotes isa) Reliability b) Speed c) Storage capability d) Variety of applications According to your text, the by-products resulting from the three fundamental characteristics of computers area) Cost reduction, internet use, and productivity. b) Communication, data analysis, and decision making c) Data analysis, internet use and productivity. d) Cost reduction, decision making, and productivity. Computers help to reduce the costs of goods and services in our economy due: a) Speed and reliability b) Storage capability and productivity c) Decision making and speed 7.

Productivity and decision making

d)

Processor

According to your text, the most important component of a computer system is a) Hardware b) Software c) People d) All of the above The step-by-step instructions that direct a computer to find your schools website are called: a) Hardware b) A program c) An input device d) Network tools The main aspects of data handling required for a computer to function are: a) Input, processing, output, and storage b) Input, data analysis, reports and connectivity c) Processing, connectivity, speed, and a variety of programs d) Connectivity, input, output and speed

8.

5.

11. Each of the members of your history class projects team has written a section of the required paper. Which secondary storage device should be used to provide all this information to the team member who will compile the entire paper? a) Printer b) E-mail attachment c) Diskette d) All of the above are suitable secondary storage devices 12. Using a computer word processor to do a report for school differs from using an electric typewriter to prepare your report in that: a) You can input the text of your report using something other than a keyboard. b) You can output your report to your instructor without printing it on paper. c) You can easily produce another copy for your instructor if you drop the original in the mud on the way to class. d) All of the above

13. In addition to typing, data can be input to a computer by: a) Speaking b) Pointing c) Looking d) All of the above 14. Laser beams are used to read input from: a) Wand readers b) Flatbed scanners c) Optical mice d) All of the above 15. The most widely used input device is: a) A mouse b) A keyboard c) A scanner d) Speech recognition 16. One of your classmates was injured in an accident and broke both wrists. Which input device will he need to use in the computer lab until he has recovered? a) Mouse b) Keyboard c) Scanner d) Speech recognition 17. The processor is also known as: a) RAM b) CPU c) Secondary storage d) An input device 18. CPU stands for:

9.

6.

10. The computer hardware that accepts command in a form that the computer can use is called a(n): a) Storage device b) Input device c) Output device

a) b) c) d)

Code Protection Unit Critical Path Unit Central Processing Unit None of the above

19. Information is data that is: a) Organized, meaningful, and useful b) Cost effective, organized, and meaningful c) Useful, cost effective and accurate d) Factual, logical and verifiable 20. Computer memory is also known as: a) A CPU b) Primary storage c) Secondary storage d) A hard disk 21. Which of the following statements about the contents of computer memory is true? a) Computer memory holds data and programs b) Computer memory holds programs only. c) Computer memory holds data only. d) None of the above

22. What is the computers whole reason for being? a) Input b) Output c) Gaming and email d) Processing 23. Raw data that has been processed by the computer is known as: a) Numeric data b) Textual data c) Alphanumeric data d) Information 24. The most common form of secondary storage for personal computers are: a) Magnetic tape b) Optical disk drives c) Magnetic disks d) RAM 25. Which of the following statements is true of optical disk drives? a) CD-ROMs are optical disk drives. b) DVD-ROMs are optical disk drives. c) Diskettes are optical disk drives. d) Both CD-ROMs and DVD-ROMs are optical disk drives.

26. The hardware devices that are attached to the computer are calleda) Central processing units b) Primary storage devices c) Peripheral equipment d) Backup devices 27. The term LAN stands for: a) Logical Access Network b) Local Audio Network c) Limited Access Network d) Local Area Network 28. In this type of network, personal computers are connected within an office: a) WAN b) LAN c) Internet d) Web site 29. The device that enables personal computers to be interconnected via phone lines are called: a) Modems b) LANs c) Internets d) ARPAnet 30. The largest and most farflung network system is called: a) The Matrix b) The internet c) The intranet d) ARPAnet

31. Who owns the internet? a) United States Government b) Microsoft c) The World |Trade Organization d) No one owns the Internet 32. What does TCP/IP stand for? a) Transmission Control Protocol/Internet Protocol b) Transport Capture Protocol/Intranet Protocol c) Transmission Control Protocol/Internet Packet d) Telecommunicati ons Connection Protocol/Internet Protocol

33. The term ISP stands for: a) Internet Surfing Provider b) Information Service Provider c) Internet Service Provider d) Interactive Systems Producer 34. Software that allows the use of a mouse to point and click on screen text or

pictures, to explore the internet is called: a) Menu b) Toolbar c) ISP d) Browser 35. The main page of a Web Site is also known as the: a) Front page b) Home page c) URL d) Hyperlink 36. Large servers are likely to be hosted on: a) Mainframe computers b) Personal computers c) Workstations d) Laptop computers 37. One application of data warehouses is: a) Shipping of information b) Order processing c) Decision support d) File updating 38. Older systems that contain data of poor quality are often called___________ systems. a) Controlled b) Legacy c) Database d) Mainframe 39. A database is an organized collection of ____________ related data. a) Logically

b) c) d)

Physically Not Badly

d)

Enforcement of integrity constraints

c) d)

Departmental data modeling Enterprise data modeling

40. Which of the following types of data can be stored in a database? a) Voice b) Letters c) Numbers d) All of the above 41. Data processed in a way that increases a users knowledge is: a) Text b) Graphics c) Information d) Hyperlink 42. Data that describe the properties of other data are: a) Relationships b) Logical c) Physical d) None of the above 43. All of the following are properties of metadata except: a) Data definitions b) Processing logic c) Rules or constraints d) Data structures 44. One disadvantage of file processing system is: a) Reduced data duplication b) Program-data independence c) Limited data sharing

45. Program-data dependence is caused by: a) File descriptors being stored in each application b) Data descriptions being stored on a server c) Data descriptions being written into programming code d) Data cohabiting with programs 46. Loss of metadata integrity is a result of: a) Poor design b) Unplanned and uncontrolled duplication of data c) Decreased programmer productivity d) A large volume of file i/o. 47. Database development begins with______________ , which establishes the range and general contents of organizational databases. a) Database design b) Cross-functional analysis 1. D

48. Which of the following is NOT a component of information systems architecture? a) Data b) Hardware c) Networks d) Reasons 49. Which of the following is a data-oriented methodology used to create information systems? a) Data modeling b) Information engineering c) Information architecture d) System analysis 50. A generic planning methodology that attempts to gain a broad understanding of the organizations information needs is called _______________ planning. a) Strategic planning b) Cross-functional c) Top-down d) Bottom-up ANSWER KEY 2. D

3. B 4. B 5. D 6. D 7. C 8. B 9. A 10. B 11. C 12. D 13. A 14. A 15. B 16. D 17. B 18. C 19. A 20. B 21. A 22. D 23. D

24. C 25. D 26. C 27. D 28. B 29. A 30. B 31. D 32. A 33. C 34. D 35. B 36. A 37. C 38. B 39. A 40. D 41. C 42. D 43. B 44. C

45. A 46. B 47. D 48. B 49. B 50. C

Оценить