Вы находитесь на странице: 1из 83

1.What happens if you press Ctrl + Shift + F8?

[A] It activates extended selection


[B] It activates the rectangular selection
It
selects
the
paragraph
on
which
the
insertion
[C]
line is.

[D] None of These

2. The keystrokes Ctrl + I is used to


[A] Increase font size
[B] Inserts a line break
[C] Applies italic format to selected text

[D] Indicate the text should be bold

3. Which of the following function key activates the


speller?
[A]

F3

[B]

F6

[C]

F7

[D]

F11

4. Shortcut to create new document is ______ .

[A]

Ctrl + F

[B]

Ctrl + N

[C]

Ctrl + O

[D]

All Of Above

5. Shortcut to open a document is ?


[A] Ctrl + N
[B] Ctrl + S

[C] Ctrl + O

6. Which combination of keys used as a shortcut


for go to a page?
[A] Alt + G
[B] Ctrl + G

[C] Ctrl + F
[D] All Of Above

7. By which shortcut browse a document / browse


panel will show up?
[A] Ctrl + B
[B] Alt + B
[C] Alt + Ctrl + Home
[D] Alt + Home

8. Shortcut to undo an action is _______?


[A]

Ctrl + A

[B]

Ctrl + Z

[C]

Ctrl + Esc

[D]

Ctrl + U

9. Shortcut for redo an action is _____?


[A]

Ctrl + R

[B]

Ctrl + U

[C]

Ctrl + Y

[D]

Ctrl + Delete

10. What is the shortcut to change the font?


[A]

Ctrl + F

[B]

Alt + Ctrl + F

[C]

Shift + Alt + F

[D]

Ctrl + Shift + F

Answers:
1. B
2. C
3. C
4. B
5. C
6. B
7. C
8. B
9. C
10. D

1.Shortcut to close a document is?


[A]

Alt + F4

[B]

Ctrl + C

[C]

Ctrl + W

[D]

Ctrl + Q

2. What are the accurate combinations of keys to


save a document?
[A]

Ctrl + S

[B]

Ctrl + F

[C]

Alt + F + A

[D]

Alt + S

3. Shortcut to quit Microsoft Word, PowerPoint,


Access, Excel etc is ______?
[A] Ctrl + W
[B] Ctrl + Q
[C] Alt + F4
[D] Alt + Q

4. What is the correct combination of keys to find


text on a document?
[A] Alt + F
[B] Ctrl + T
[C] Ctrl + F
[D] Ctrl + H

5. What is the shortcut to replace text in a


document?
[A]

Ctrl + R

[B]

Alt + R

[C]

Ctrl + H

[D]

All Of Above

6. By which shortcut we can increase the font


size of the selected text?
[A]

Ctrl + Up Arrow

[B]

Ctrl + Shift + Up Arrow

[C]

Ctrl + Shift + >

[D]

Ctrl + >

7. What is the correct combination of key to decrease


the font size of selected text?
[A]

Ctrl + Down Arrow

[B]

Ctrl + <

[C]

Ctrl + Shift + <

[D]

Ctrl + Shift + Down Arrow

8. The key F12 opens a


[A]

Save As dialog box

[B]

Open dialog box

[D]

Close dialog box

9. What is the short cut key to open the Open


dialog box?
[A]

F12

[B]

Shift F12

[C]

Alt + F12

[D]

Ctrl + F12

10.If you press __, the cell accepts your typing as


its contents.
[A]

Enter

[B]

Insert

[C]

Ctrl + Enter

[D]

TAB

ANSWERS
1. C
2. A

3. C
4. C

5. C
6. C
7. C

8. A
9. D

10. C

1.What is the short cut key to open the Open dialog


box?
[A]

Shift+ F12

[B]

Ctrl + F12

[C]

F12

[D]

Alt + F12

2. Pressing F8 key for three times selects...


[A] A word
[B] A sentence
[C] A paragraph
[D] Entire document

3. The keystrokes Ctrl + I is used to


[A]

Indicate the text should be bold

[B]

Increase font size

[C]

Applies italic format to selected text

[D]

Inserts a line break

4. What is the keyboard shortcut for creating a chart


from the selected
cells?
[A]

F3

[B]

F8

[C]

F7

[D]

F11

5. What is the short cut key to open Font dialog


box?
[A]

Ctrl + D

[B]

Ctrl + Shift + D

[C]

Ctrl + F

[D]

Alt + Ctrl + F

6. To Split the document window


[A]

Alt+Ctrl+s

[B]

Ctrl+Alt+w

[C]

Both of above

[D]

None o

7. To Aligns the selected text or line to justify the


screen

[A]

Alt+P

[B]

Ctrl+J

[C]

Ctrl+i

[D]

None o

8. To insert link
[A]

Alt+A

[B]

Ctrl+L

[C]

Ctrl+k

[D]

None

9. To indent paragraph
[A]

Alt+p

[B]

Ctrl+p

[C]

Ctrl+M

[D]

None

10.To Redo the last action performed


[A]

Alt+x

[B]

Ctrl+z

[C]

Ctrl+M

[D]

Ctrl+Y

ANSWERS
1. B
2. B
3. C
4. D
5. A
6. A
7. B
8. C
9. C
10. D

1. How can you make the selected character


superscripted?
[A]

Ctrl + Shift + =

[B]

Ctrl + =

[C]

Alt + Ctrl + Shift + =

[D]

None of above

2. What does Ctrl + = key effect?


[A]

All Caps

[B]

Shadow

[C]

Superscript

[D]

Subscript

3. How can you increase the font size of


selected text by one point every time?
[A]

By pressing Ctrl + }

[B]

By pressing Ctrl + {

[C]

By pressing Ctrl + [

[D]

By pressing Ctrl + ]

4. How can you break the current column


and start a new column immediately?
[A] Press Alt + Enter

[B] Press Ctrl + Enter


[C] Press Alt + Shift + Enter

[D] Press Ctrl + Shift + Enter

5. To move the cursor page to page of


document
[A]

Ctrl+PgUp

[B]

Ctrl+PgDn

[C]

Both of above

[D]

None of above

6. To quickly create bullet point


[A]

Alt+Shift+L

[B]

Ctrl+Shift+L

[C]

Ctrl+Shift+i

[D]

Ctrl+Y

7. To moves one word to left

[A]

Alt+<left arrow>

[B]

Shift+L

[C]

Ctrl+<left arrow>

[D]

Ctrl+Y

8. For Single-space lines

[A]

Alt+1

[B]

Ctrl+1

[C]

Shift+1

[D]

Ctrl+Y

9. To Changes text to heading 1


[A]

Alt+Shift+1

[B]

Ctrl+Alt+1

[C]

Ctrl+Shift+1

[D]

Ctrl+Y

10. To open new document

[A]

Alt+Ctrl+F2

[B]

Ctrl+Shift+F2

[C]

Ctrl+Shift+F3

[D]

Ctrl+F2

ANSWERS
1. A
2. D

3. D
4. D
5. C
6. B
7. C

8. B
9. B
10. A

1.To display the print preview


[A]

Alt+F2

[B]

Shift+F3

[C]

Ctrl+F4

[D]

Ctrl+F2

2. To prints the document


[A]

Alt+Shift+F12

[B]

Ctrl+Shift+F2

[C]

Ctrl+Shift+F12

[D]

Ctrl+Y

3. To insert current date


[A]

Shift+Alt+D

[B]

Ctrl+Shift+D

[C]

Ctrl+Shift+i

[D]

Ctrl+D

4. To insert current Time


[A]

Shift+Alt+T

[B]

Ctrl+Shift+h

[C]

Ctrl+Shift+l

[D]

Ctrl+T

5. To Maximize or restore a selected window


[A]

Shift+F10

[B]

Alt+F10

[C]

Ctrl+F10

[D]

Ctrl+F

6. Short cut for Double space lines


[A]

Shift+2

[B]

Ctrl+1

[C]

Ctrl+2

[D]

Ctrl+D

7. To Left Align a paragraph


[A]

Alt+L

[B]

Ctrl+L

[C]

Shift+L

[D]

Ctrl+i

8. To Paragraph formatting

[A]

Ctrl+Q

[B]

Ctrl+A

[C]

Ctrl+s

[D]

Ctrl+D

9. To Open Apply Styles task bar


[A]

Shift+Alt+D

[B]

Ctrl+Shift+S

[C]

Ctrl+Shift+i

[D]

Ctrl+D

10. To Apply the Heading 2 style


[A]

Shift+Alt+2

[B]

Alt+Ctrl+2

[C]

Ctrl+Shift+2

[D]

Ctrl+D

ANSWERS:
1. D
2. C

3. A
4. A
5. C
6. C
7. B

8. A
9. B
10. B

1.To insert a comment


[A]

Shift+Alt+D

[B]

Alt+ctrl+M

[C]

Ctrl+Shift+M

[D]

Ctrl+D

2. To insert Hyperlink
[A]

Shift+Alt+K

[B]

Ctrl+a

[C]

Shift+k

[D]

Ctrl+k

3. To open the Font Dialog box to


change the formatting of characters
[A]

Alt+D

[B]

Ctrl+Shift+D

[C]

Shift+D

[D]

Ctrl+D

4. To Double-underline text
[A]

Shift+Alt+D

[B]

Ctrl+Shift+D

[C]

Ctrl+Shift+i

[D]

Ctrl+D

5. To Apply subscript formatting


[A]

Shift+Alt+=

[B]

Ctrl+Shift+#

[C]

Ctrl+Shift+=

[D]

Ctrl+=

6. To Switch to the next Window


[A]

Alt+Tab

[B]

Ctrl+Shift+D

[C]

Ctrl+Shift+i

[D]

Ctrl+D

7. To open the Task Manager in Windows


[A]

Shift+Alt+Esc

[B]

Ctrl+Shift+Esc

[C]

Ctrl+Alt+Esc

[D]

Ctrl+Esc

8. To Lock your PC or switch users


[A]

Shift+Alt+L

[B]

Windows logo key+L

[C]

Ctrl+Shift+L

[D]

Ctrl+L

9. To Search for Files and Folders

[A]

WINKEY+E

[B]

WINKEY+F

[C]

WINKEY+R

[D]

WINKEY+L

10. To Open the Run window


[A]

WINKEY+E

[B]

WINKEY+F

[C]

WINKEY+R

[D]

WINKEY+L

ANSWERS
1. B
2. D

3. D
4. B
5. D
6. A
7. B
8. B
9. B
10. C

1.To close Window

[A]

Alt+F4

[B]

Alt+Shift+F4

[C]

Shift+Ctrl+F4

[D]

Ctrl+alt+F4

2. Merge a document
[A]

Alt+F4

[B]

Alt+Shift+n

[C]

Shift+Ctrl+F4

[D]

Ctrl+alt+F4

3. Print the merged document


[A]

Alt+F4+m

[B]

Alt+Shift+m

[C]

Shift+Ctrl+m

[D]

Ctrl+alt+F4

4. Show or hide the ribbon

[A]

Alt+F1

[B]

Shift+F1

[C]

Shift+Ctrl+F1

[D]

Ctrl+F1

5. Center-align paragraph
[A]

Ctrl+E

[B]

Shift+E

[C]

Shift+Ctrl+E

[D]

Alt+E

6. Jump to address bar in Firefox


[A]

Ctrl+L

[B]

Shift+d

[C]

Shift+Ctrl+d

[D]

Alt+d

7. To Shutdown Windows
[A]

Ctrl+F4

[B]

Shift+F3

[C]

Shift+F4

[D]

Alt+F4

8. Start Windows Explorer


[A]

Win+E

[B]

Shift+E

[C]

Win+F

[D]

Alt+F4

9. Right align a paragraph.


[A]

Ctrl+Alt+R

[B]

Shift+R

[C]

Ctrl+R

[D]

Alt+R

10. Delete an item permanently


without placing it into the Recycle Bin
[A]

Win+Delete

[B]

Shift+Delete

[C]

Ctrl+Delete

[D]

Alt+Delete